Kjendis-fotograf kommer til Kimen

Har portrettert noen av nåtidens fremste kunstnere, politikere og berømtheter.

Foredraget vil i stor grad bli improvisert frem sammen med publikum, og fotografen Morten Krogvold er kjent for å være brutalt ærlig.   Foto: Trond Johan Andersen

Nyheter

Tirsdag 29. januar holder den berømte fotografen Morten Krogvold foredraget «En endeløs øvelse i uvisshet» i Kimen kulturhus.

– Vi skal lage en hyllest til Erik Bye med Trondheim Symfoniorkester, sier kultursjef Jarle Førde ved Kimen kulturhus.

Refleksjoner

I sitt virke som fotograf, har Morten Krogvold portrettert noen av nåtidens fremste kunstnere, politikere og berømtheter. I tillegg til hans refleksjoner over å fange øyeblikket gjennom fotografiet, er det disse møtene som danner utgangspunktet for foredraget hans i Kimens Vektersal.

– Han kommer til å snakke om Erik Bye og selvfølgelig om det å fotografere. Krogvold er en fenomenal foredragsholder. Jeg har hørt ham flere ganger, sier Førde.

Hyllestkonsert etterpå

Krogvold vil snakke om hvordan han henter nye idèer og energi, og hvordan han gjennomfører og utvikler fotoprosjekter.

Siden Erik Bye skal hylles med konsert i Kimens storsal rett etter foredraget, vil Krogvolds forhold til denne kulturelle bautaen i norsk kulturliv være et av temaene.

– Å ha foredrag så tidlig på dagen er kanskje litt spesielt. Det blir en «midt-på-dagen-bengivenhet». Konserten med hyllest til Erik Bye er rett etterpå, så dette henger litt sammen, sier Førde.

«Ansikt Til Ansikt»

Førde er tidligere medlem i jazzgruppa The Brazz Brothers. Det var gjennom TV-programmet «Ansikt Til Ansikt» at han ble kjent med Krogvold.

– Vi ble gode venner, og siden han skal til Trondheim i januar, fikk vi ham til å komme hit til Kimen også, sier Førde.