Elevene måtte skjerpe seg da NRK kom på besøk

10.-klassinger på Halsen deltok i Klassequizen mandag.

Henrik Sørensen-Skjervold, Frida Woie Alstadheim og Sofie Lorås fikk 30 sekunder til å svare på hvert spørsmål av programleder Bjørn Solli.  Foto: Line Mette Finnøy

Nyheter

Det er klart for ny runde i den nasjonale kunnskapskonkurransen «Klassequizen». Mandag var det årets lag ved Halsen ungdomsskole sin tur til å la seg spørre ut av NRKs programleder, Bjørn Solli.

– Vi fikk seks rette. Det var vanskelige spørsmål, forteller Henrik Sørensen-Skjervold, Frida Woie Alstadheim og Sofie Lorås til Bladet i det de kommer ut døra.

Trinnleder for tiende på Halsen, Trond Garmager, venter utenfor og er spent på å høre hvordan det har gått.

Rett om forfattere

– Vi svarte rett på hvilke norske forfattere som har fått Nobels fredspris. Det var Sigrid Undset, Henrik Ibsen og Knut Hamsun. Vi visste ikke, men gjettet blant de forfatterne vi vet om, sier laget.

Spørsmålene i konkurransen gikk på allmennkunnskap. Det er ikke basert på pensum i skolen. I tillegg er det noe gjetting.

Seks av tolv er antagelig ikke nok til å gå videre i konkurransen, mente Trond Garmager, som husker nivået fra i fjor. De som gikk videre hadde bortimot full score.

– Det er lærernes feil. De har ikke lært oss nok, sier Henrik Sørensen-Skjervold spøkefullt.

Rekordmange

– Spørsmålene er vanskelige, og det må vi være for å skille mellom 50 skoler, som er rekordmange lag, forklarer Bjørn Solli.

Laget til Skogn ungdomsskole var også i ilden mandag, og de greide også 6 av 12.

Fire lag fra Trøndelag går videre til semifinale. Finalen utpå vårparten går i Oslo. Den blir også sendt på TV. Halsen ungdomsskole kom helt til finalen i fjor. De fikk seg et tredagers opphold i Oslo og litt av en opplevelse.

NRK satser

Bjørn Solli forteller at NRK satser på programmet «Klassequizen» på grunn av gode lytter- og seertall.

– Det er bra radio. Dessuten er det et program som når unge lyttere og seere, sier Solli.

Opptaket med Halsen-elevene gikk på NRK P1 mandag ettermiddag.