Fikk hjem «Frikk» etter ett og et halvt år på rømmen

– Jeg ble litt forfjamset, men reagerte med stor glede, sier katteeieren på Skatval.

Hannkatten Frikk er nå hjemme igjen hos eier John Arve Forbord etter ett og et halvt år på rømmen.   Foto: Privat

Nyheter

John Arve Forbord (53) fikk en telefon fra AniCura Stjørdal Dyreklinikk tirsdag morgen. De hadde en katt med navnet Frikk hos seg, og på chippen i nakken på katten så sto det at Forbord var eieren.

– Jeg måtte virkelig tenke meg om da de ringte, og jeg ble litt forfjamset. Men jeg reagerte med stor glede, sier John Arve Forbord.

Lå og hvilte i fanget

Han forteller at det er rundt ett og et halvt år siden at hannkatten Frikk lurte seg ut døra fra huset hans på Skatval.

– Katten lusket rundt huset, men jeg fikk ikke tak i den. Etter et par uker var den helt borte, og jeg hadde avskrevet den helt, sier Forbord.

Noen hadde fanget katten og levert den inn til dyreklinikken i Stjørdal sentrum. 53-åringen hentet den tirsdag formiddag og tok den med seg hjem.

– Det var godt å høre at Frikk levde, og at det ikke hadde tilstøtt han noe. Når man har kjæledyr og de forsvinner, så tenker man jo på om de plages med noe eller ikke. Men katten hadde ingen skader etter lang tid på rømmen, sier han.

Forbord opplyser at Frikk var veldig skeptisk og nervøs i starten. Men nå ser det ut som om katten har funnet seg til rette igjen i sitt gamle og nye hjem.

– Jeg løftet opp Frikk og han lå et par timer i fanget mitt i dag. Det var verken kloring eller biting. Lå bare og hvilte seg. Jeg la katten i en stol etterpå, og der ble den liggende, sier katteeieren.

Får selskap

Hunnkatten Villemy får nå selskap i tiden framover. John Arve Forbord skaffet seg de to kattene samtidig ved Dyrebeskyttelsen i Trondheim i sin tid.

– Hunnkatten freste da jeg kom hjem med Frikk. Nå ligger de i hver sin ende av huset. Det går seg forhåpentligvis til. Jeg har iallfall stengt kattedøra nå, og det blir den også en måneds tid framover, sier Forbord og ler.