– Her er det noen som ikke har gjort jobben sin

Demonstrerer mot dyre bussbilletter.

Ingrid Aune og Ole Herman Sveian skal sammen med ansatte i lokalt næringsliv og leder i Stjørdal næringsforum, Jon Uthus, gå til Trøndelagsmøtet torsdag.  Foto: Jon Håkon Slungård

Nyheter

Malvikordfører Ingrid Aune (Ap) og varaordfører Ole Herman Sveian (Sp) gjentar fjorårets protestmarsj.

Torsdag og fredag samles en rekke samfunnstopper til det årlige Trøndelagsmøtet på Scandic Hell. De to politikerne fra Malvik er blant deltakerne og tar beina fatt i likhet med i fjor.

Gjorde endringer

– Vi skal også i år gå fra Muruvik til Hell. Det gjør vi for å minne om at det er noen som ikke har gjort jobben sin og ryddet opp i busstakstene mellom Hommelvik og Stjørdal, sier ordfører Ingrid Aune.

Bakgrunnen er fylkeskommunens omstridte omlegging av takst- og sonemodellen ved årsskiftet i fjor. Billettprisene økte kraftig etter at de to trøndelagsfylkene ble slått sammen. Aune mener endringene er urimelige for innbyggerne og eksemplifiserer med følgende:

– Det koster 111 kroner å reise med bussen fra Røros til Muruvik. Til sammenligning må du betale 97 kroner for å reise fra Muruvik til Hell. Det henger ikke på greip, sier en tydelig provosert ordfører.

Oppsiktsvekkende

Aune fikk oppmerksomhet for å gå den samme distansen i forkant av fjorårets møte og reagerer på at ingenting har skjedd siden.

– Det er ganske oppsiktsvekkende at AtB og fylkestinget ikke har klart å ta tak i dette. De som bestemmer over kollektivtilbudet må gjøre noe med dette, sier hun.

Mostadmark

Politikerne i formannskapet i Malvik er enige om at sone 1 må utvides fra Gevingåsen til en passende grense i Stjørdal kommune. Soneskillet på den gamle fylkeskommunale grensa framstår lite hensiktsmessig for å nå nullvekstmålet i biltrafikken, mener de folkevalgte.

Det reageres også på at fylkeskommunen har valgt å legge Mostadmark utenfor sone 1. Det medfører blant annet at det er dyrere å ta bussen fra Sneisen til Hommelvik enn å reise fra Hommelvik til Melhus.