– Nivået er kjempehøyt

Elisabeth Alette Øfsti fra Elvran er klar for den nasjonale finalen i kokkekunst for lærlinger.

Elisabeth Alette Øfsti fra Elvran og Sigmund Kvam fra Orkanger er klare for den nasjonale finalen i kokkekunst for lærlinger. Den finner sted i Stavanger til helga.   Foto: Privat

Nyheter

Sammen med Sigmund Kvam fra Orkanger vant hun den regionale delen i norgescupen i kokkekunst for lærlinger i Trondheim i slutten av oktober. Begge er kokkelærlinger ved Røst Teaterbistro i Trondheim.

– Det var en veldig god følelse å gå helt til topps. Jeg må innrømme at det kom litt overraskende på at det skulle gå så bra, sier Elisabeth Alette Øfsti (20).

Spent

I fjor kom hun på andreplass i den regionale finalen sammen med Tommy Ovidth fra Skatval.

Førstkommende helg skal Elisabeth Alette Øfsti og Sigmund Kvam konkurrere i den nasjonale finalen i Stavanger. Foreløpig har kvinnen fra Elvran kontroll på nervene.

– Det er ikke mye nerver, men jeg er spent på hvordan de andre gjør det sammenlignet med oss. Nivået er kjempehøyt. Totalt 25 lag er med, og det er seks lag som går til selve finalen. Det blir tøft å komme dit, men det er det som er målet, sier Øfsti.

Saken fortsetter under bildet.

Sigmund Kvam og Elisabeth Alette Øfsti er spent foran helgas konkurranse.  Foto: Privat

 

Fagbrev i juni

Duoen har trent og forberedt seg godt til helgas konkurranse. Men:

– Vi kunne tenkt oss litt lenger tid på å forberede oss, men det får vi ikke gjort noe med nå. Får håpe det vi har gjort i forkant er nok, sier 20-åringen.

Hun var også assistent for kjøkkensjef Martin Hovdal ved Røst Teaterbistro under kokke-NM i høst, og de hevdet seg bra.

Elisabeth Alette Øfsti har jobbet ved Røst i halvannet år, og skal ta fagbrevet i juni. Hun har bakgrunn fra restaurant- og matfag ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal.

Scandic-lærlinger

Kasper Teigen Storsve fra Stjørdal og Gine Elise Aasvold fra Verdal er også kvalifisert for den nasjonale finalen i kokkekunst for lærlinger i helga. De er begge lærlinger ved Scandic Hell.

– De er meget dyktige, sier hotelldirektør Arild Vollan.

Duoen vant den regionale finalen i Levanger i høst.