Svømmegruppa har kontaktet naboklubbene

Svømmegruppa i Stjørdals-Blink håper å få trene i nabokommunene.
Nyheter

Nathalie Bjørkås, leder svømmegruppa i Stjørdals-Blink, forteller at de har fått positive tilbakemeldinger fra svømmeklubbene i nabokommunene.

– Hvordan forholder svømmegruppa seg til stengingen?

– Det er kjempesynd, for vi hadde gledet oss til Midtnorsk mesterskap i mars. Der hadde vi mange nye utøvere som har trent for å delta i konkurransen. Men vi må bare agerer og samle troppene. Vi hadde håpet at svømmehallen skulle åpne nå på onsdag. Nå har vi hatt en del ulike alternative aktiviteter til svømming, blant annet i Stjørdalshallen. Nå må vi tenke litt mer langsiktig og skal ha et hastemøte for å samle styre og trener. Vi har hatt dialog med naboklubbene for å høre om kapasiteten i svømmehaller i nærheten og fått positive tilbakemeldinger. Vi har fått oversikt over tidspunkt for treningene og mulighetene, sier Bjørkås og legger til at de må prøve å gjøre det så enkelt som mulig, selv om det er en belastning.

Klubben har sjekket muligheten for å bruke svømmehaller i Pirbadet, Malvik og Levanger.

– Hadde vi fått til å bruke bare Malvik ville det vært det beste, men vi må se på helheten.

– Klarer der å opprettholde aktiviteten for utøverne?

– Det er litt usikkert. Vi vet ikke helt før vi har hatt styremøte. Selv om vi ikke klarer å opprettholde samme antall svømmetider, vil vi prøve å opprettholde antall treningstimer. Målet er å ikke miste antall utøvere, selv om vi mister svømmekursene og en del inntekt, sier Bjørkås.