Fukt slo ut gatelys i Stjørdal

Nå er det lagt ny kabel i krysset ved Gymnasgata.

Gatelysene i deler av Ringvegen har vært mørke siden mellomjula.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Regn og mye fukt har igjen slått ut gatelysene i krysset mellom Ringvegen og Gymnasgata. Området har vært mørklagt siden mellomjula. Nå er det lagt ny kabel i området og gatelysene slått på igjen.

Gatelysene i samme område ble slått ut på grunn av fukt og jordfeil også en periode året før. Da tok det lengre tid å lokalisere og reparere feilen.

– Hele anlegget i området er gammelt og skrøpelig, sier Ketil Fiskvik som har ansvaret for gatelys og veger i etat teknisk drift i Stjørdal kommune.

De siste dagene er gammel kabel i grunnen skiftet ut. Mandag kveld ble gatelysene slått på igjen.

Ringvegen er fylkesveg og egentlig ansvaret til Statens vegvesen. Men gatelysene langs vegen er koblet til det kommunale gatelyssystemet i Stjørdal.

Mye regn og fukt både i 2017 og 2018 har vært en stor påkjenning på gatelyssystemet i området. Det har vært påvist feil på armaturer, koblingsskap og kabler.

– Fukt trenger inn i anlegget og skaper jordfeil. Disse feilene kan være periodiske og er vanskelige å påvise. Feilene oppstår i regn og fukt og kan forsvinne igjen når det tørker opp, sier Fiskvik.

Derfor er både feilsøk og reparasjoner krevende arbeid som tar tid. Denne gangen valgte Stjørdal kommune å skifte ut deler av en jordkabel i området.