Ingen sure miner selv om finaleplassen røk

Fornøyde kokkelærlinger ved Scandic Hell.

Scandic-lærlingene Kasper Teigen Storsve og Gine Elise Aasvold gjorde en fin innsats i konkurransen i Stavanger.   Foto: Privat

Nyheter

Kasper Teigen Storsve fra Stjørdal og Gine Elise Aasvold fra Verdal kjempet fredag for finaleplass i den nasjonale finalen i kokkekunst for lærlinger i Stavanger.

– Fin erfaring

Duoen, som til daglig er kokkelærlinger ved Scandic-hotellet på Hell, gjorde sine saker bra i semifinalen. Men de havnet ikke blant de seks lagene som gikk til lørdagens finale.

– Det gikk egentlig ganske bra, og bedre enn forventet. Vi har ikke hatt tid til å trene så mye som vi ønsket på forhånd, og det vi gjorde var dessverre ikke godt nok til å gå videre. Det er veldig mange dyktige som er med, sier Kasper Teigen Storsve.


– Nivået er kjempehøyt

Elisabeth Alette Øfsti fra Elvran er klar for den nasjonale finalen i kokkekunst for lærlinger.

 

Han tror det var noen småfeil som avgjorde.

– Dette er uansett en fin erfaring å ta med seg videre. Ingen sure miner fra oss, og vi er glade for at vi kom så langt som vi gjorde, sier Storsve.

Sammen med Gine Elise Aasvold gikk han til topps i den regionale finalen i Levanger i høst.

Ikke finaleplass

Elisabeth Alette Øfsti fra Elvran og Sigmund Kvam fra Orkanger, som begge er kokkelærlinger ved Røst Teaterbistro i Trondheim, kjempet også om finaleplass fredag. De kom heller ikke blant de seks beste.

Disse er klare for lørdagens finale: Aust Agder, Vestfold, Hedmark og Oppland, Haugalandet, Rogaland 1 og Oslo 2.