"Ung Kultur Møtes" på Kimen

UKM - tidligere kjent som Ungdommens Kulturmønstring kommer tilbake til Kimen denne vinteren.

Påmeldingsfristen for UKM løper ut ved midnatt lørdag 1 februar.  Foto: UKM

Nyheter

Fristen for å melde seg på går ut lørdag 1. februar ved midnatt. Heidi Beitland i Stjørdal Kommune forteller at UKM er i endring over hele landet, og i Trøndelag er det ingen unntak.

- Vi har tenkt litt annerledes i år, vi føler at det er viktig at ungdommen selv bestemmer hva som skal skje og hvordan. Jobben vår har i stor grad handlet om å legge til rette for at styringsgruppa for UKM på Kimen selv får bestemme hvordan arrangementet blir. Det er slik vi vil at det skal være, et arrangement for ungdom av ungdom, forteller Beitland.

UKM har endret navn siden sist og forkortelsen står nå for "Ung Kultur Møtes".

Fokus på det sosiale

Blant annet vil det være mye større fokus på det sosiale, blant annet i UKM-loungen, en arena der arrangøren ønsker at ungdom med forskjellige interessefelt kan komme sammen.

- Ungdommene har sagt at de ønsker at det skal være litt mer nedpå, og større fokus på det sosiale, noe vi føler kan være et riktig steg videre, sier Beitland.

Hun oppfordrer alle som ønsker å vise fram det de driver med om å melde seg på.

- Det har egentlig ingenting å si hva du driver med, det viktigste er at du har lyst til å vise det fram, ett år hadde vi for eksempel kaninhopp, forteller Beitland.

Både lokal og nasjonal samling på Kimen

Det eneste kravet til påmelding er at du er mellom 13 og 19 år. Hvis du har en gruppe med eldre ungdommer kan dere melde dere på hvis snittalderen er maks 19 år.

- Per dags dato har vi rundt 20 påmeldte, men vi vet at mange melder seg på i siste liten så vi er ikke bekymret over manglende påmelding enda, sier Beitland.

Arrangementet som går av stabelen 7. februar er den lokale mønstringen, de beste går videre til den regionale konkurransen som arrangeres ved påsketider. Den nasjonale konkurransen arrangeres i sommer og vil inneholde de flinkeste ungdommene fra hele landet.