Elisabeth Kvithyll nominert til filmpris

Produsenten fra Stjørdal er nominert for sitt arbeid med filmen Blindsone.

Fra venstre: Anders Baasmo Christiansen, Elisabeth Kvithyll, Tuva Novotny og Pia Tjelta under filmfestivalen i Haugesund i august i fjor. 

Nyheter

Filmene Blindsone og Skjelvet er nominert innen flest kategorier til årets Kanonpris.

Det er alle norske filmarbeidere som gjennom sine respektive fagforbund har stemt frem de nominerte i ti ulike kategorier, melder Rushprint.

Suksess med filmen Blindsone

Tuva Novotnys spillefilmdebut Blindsone er nominert i fem kategorier. Novotny er blant de nominerte i både beste regi og beste manus. Produsent Elisabeth Kvithyll  fra Stjørdal er også nominert for arbeidet med filmen.

Kvithyll som er fra Lånke har gjort seg bemerket som filmprodusent. Filmen Blindsone, som er 32-åringens første film der hun er utøvende og ansvarlig produsent for en langfilm, har gjort seg sterkt bemerket.

Filmen ble i fjor tatt ut som én av tre kandidater til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film, men nådde ikke opp i den harde konkurransen.

Pia Tjelta er nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle som en mor i krise, og Oddgeir Thune er nominert til beste birolle.

Skjelvet også populær

Skjelvet henter også fem nominasjoner: Harald Rosenløw Eeg og John Kåre Raake er nominert for sitt manus, Martin Sundland er nominert til beste produsent, og filmen henter også nominasjoner for produksjonsdesign, klipp og lyddesign.

Blant de øvrige filmene som er nominert finner vi Føniks, Sonja, Harajuku, Tårnet, Røverdatter, Utøya 22. juli, Trondheimsreisen, En affære, Mordene i Kongo, Når jeg faller, Vann over ild og Månelyst i Flåklypa.

Årets utdeling av Kanonprisen finner sted torsdag 7. Mars.