Full rallycross-feber i Kimen

– Artig å se en skikkelig rallybil tett på, smiler Mille Kristin Lunnan Lindvist (11), Marcus Emilian Lunnan Lindkvist (8) og Nikola Skar (8).

Mille Kristin Lunnan Lindvist, Marcus Emilian Lunnan Lindkvist og Nikola Skar fikk se nærmere på rallybilen sammen med Laffen Jensen fra Hell RX i Kimen lørdag.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

De tre fikk se nærmere kikk på en skikkelig rallybil i Kimen lørdag formiddag. Laffen Jensen fra Hell RX forklarte villig barna om både bilen og rallycross-runden på Lånkebanen til sommeren.

Dokumentar

Men først skulle barna kose seg med filmen «Born2drive» i Kimen Kino. Dokumentaren hadde premiere i Kimen lørdag formiddag.

Filmen handler om nå 15-årige Oliver Solberg og hans reise mot å bli nordisk mester i rallycross.

Olivers store drøm er å kjøre mot sin far, verdensmester Petter Solberg. Men det nekter pappa før  Oliver har blitt en tilstrekkelig god sjåfør.

Denne utfordringen tar Oliver på strak arm, og 15 år gammel flytter han helt alene til Frankrike for å gå på motorsportskole. Han blir stadig en bedre sjåfør, men ikke alt går som forventet da pappa Petter plutselig blir alvorlig syk.

Fartsfylt

– «Born2Drive» er en film med raske biler, fartsfylte actionscener og stor spenning. Rett og slett dokumentarens «Fast and the Furious», mener Laffen Jensen fra Hell RX som står bak VM-run den i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal.

Jensen så filmen fredag kveld sammen med rallycross-entusiaster fra Stjørdal. Jensen gir «Born2 drive» terningkast 6.

Ekte rallycrossbil

Lørdag formiddag inviterte entusiastene i Hell RX til premiereopplegg på Kimen Kino. For anledningen hadde Hell RX fått kjøre inn en skikkelig rallycross-bil i foajéen i kulturhuset Kimen. Bilen som eies av stjørdaling og rallycrosskjører Tore Kristoffersen, samlet stor interesse.

Laffen Jensen i Hell RX forsikrer om at forberedelsene til årets VM-runde på Lånkebanen, er i rute. VM-runden går av stabelen helga 14.-16. juni i år. Helga karakteriseres som årets råeste motorsports-opplevelse.

I rute

– Vi er nå i ferd med å få inn påmeldinger, sier Laffen Jensen.

Han håper Oliver Solberg kan stille, men det er usikkert ennå.

– Oliver har vært på lånkebanen under hver eneste VM-runde. Vi ønsker ham velkommen i år også, selv om det ikke er sikkert han kan kjøre, sier Laffen Jensen.

Foreløpig er det også usikkert om Tore Kristoffersen kan stille med rallybilen som står utstilt i Kimen. Bilen mangler foreløpig motor. Det er usikkert om motoren komme på plass tidsnok.

Kimen Kino kjørte tre forestillinger av «Born2drive» lørdag. Filmen går i Kimen fram til og med torsdag.