Skal gi bort til 80 millioner til folkehelse

Sparebank1 SMN gir av overskuddet til folkehelse. Nå vil de ha forslag til gode formål.
Nyheter

– På grunn av det gode resultatet skal vi 2019 bruke mer til lokale gode formål. Og temaet i år blir «folkehelse». Vi tar gjerne imot gode forslag til hva vi kan gjøre i lokalmiljøet rundt dette temaet, sier banksjef Lill Bente Mæhla Totland i Sparebank1 SMN Værnesregionen.

Ikke bestemt

Sparebank SMN øker potten med ti millioner kroner, opplyser de forbindelse med årsresultatet for 2018.

– I for ga vi også bort en vesentlig beløp, og da det fokus på miljø. Vi ga blant annet til plastdugnad og til utstyr for å samle opp granulat fra kunstgressbaner. I år vil vi støtte tiltak som bedrer folkehelsa. Akkurat hvilke formål er ikke bestemt enda, sier assisterende banksjef Margit Woldseth.


Får penger for å samle inn gummigranulat

Fram og Stjørdals-Blink har fått 225.000 kroner i støtte til granulatoppsamling fra Sparebankstiftelsen SMN.


De fikk i fjor

– Blant mottakerne var Fram fotball, Hommelvik fotball og håndball, Malvik IL, Stj.-Blink fotball og turn samt idrettslagene Tangmoen IL , Remyra IL , Skjelstadmark IL , IL Varden Meråker og Mostadmark IL.

På kultursiden delte vi ut midler til Karlslyst i Hommelvik, Operaskolen i Stjørdal , bandet Ska-frika, Blues in Hell, musikkorps, jeger- og fiskeforeningen og mange andre. Dette gleder vi oss til å fortsette med også i 2019, sier Totland.

SpareBank 1 SMN fikk et resultat på 2090 millioner kroner i 2018, som er 262 millioner bedre enn året før.

Banken økte utlån til personkunder med 10,4 prosent til 98,7 milliarder kroner. Utlån til næringslivskunder økte med 4,1 prosent til 49,1 milliarder kroner. Veksten der kommer i hovedsak fra småbedrifter og landbruk, oppgir banken.

Ansatte fler

– Avdelingen for bedriftsmarked i Stjørdal økte opp fra to til tre årsverk i 2018, og hadde en netto kundetilvekst på 4,6 prosent, forteller Margit Woldseth.– Jeg føler det ofte som at jeg kunne vært programleder i «Luksusfellen»

Banksjef Lill Bente Mæhla Totland varsler innstramminger.