– Forslaget kommer for tidlig

Stjørdalspolitiker mener kollegene i Trondheim bør tenke seg om.

Jan Inge Kaspersen mener endringene kommer for tidlig.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Stjørdal, Jan Inge Kaspersen, synes partikollegene burde ventet litt med forslaget om bompengavgift på elbiler.

– Dette forslaget kommer for tidlig. Vi er i byvekstforhandlinger, og Rita Ottervik og Tore O. Sandvik kjenner innholdet godt, men skal vi ta betalt for elbiler i bommene så må det være et godt alternativ som har mindre utslipp enn i dag, sier han.

Elektrifisering

- Hvilket alternativ tenker du på?

- Vi må vente til Staten har bidratt med sitt i forhold til byvekstforhandlingene. For å skape et godt kollektivtilbud må trønderbanen elektrifiseres. Vi må rett og slett ha et bedre togtilbud mellom Stjørdal, Malvik og Trondheim.

Han synes samtidig det er feil av saten å halvere avgiften på parkering i Trondheim.

–Det tar opp like mye plass å parkere en elbil som å parkere en fossilbil. Her handler det om rotasjon av plasser i sentrum, sier han.

Elbiltetthet

Selv kjøpte han elbil rett før jul.

– Dette rammer ikke meg fordi jeg får dekket reiseutgifter i forbindelse med møter i Trondheim. Men jeg ser symbolverdien i gratis bom for de som kjører elbil, sier han.

Kaspersen mener elbiltettheten i Stjørdal handler nettopp om de godene man har når man kjører elbil.

– Jeg tror nok det høye antallet elbileiere kan tilskrives godene med gratis bom til Trondheim for eksempel, sier han til Bladet.