Vil smi mens jernet er varmt

Hvordan kan Meråker utnytte NM-suksessen?

Egil Haugbjørg vil vite hvordan Meråker kan utnytte NM-suksseen.  Foto: Ivar Værnesbranden

Nyheter

Egil Haugbjørg (V) vil vite om ordføreren har tanker om hvordan Meråker kan utnytte markedsføringen og gode reklamen som årets ski-NM har gitt bygda.

Han har tatt opp spørsmålet i en interpellasjon til ordføreren til neste møte i kommunestyret.

Massivt skryt

Han viser til at IL Varden og bygda ellers har fått skryt fra hele det skiinteresserte Norge, og at mediedekningen har formidlet et bilde av Meråker som betyr mye god reklame.

Derfor spør han hva lokalsamfunnet bør gjøre for å utnytte all denne godviljen til å skaffe kommunen flere arbeidsplasser, økt inntjening på anleggene og økt kompetanse når det gjelder å ta mot store arrangement.

Ildsjelene

Tilrettelegging for helårs bruk av anleggene, gode overnattings- og servicetilbud og evnene til å ta vare på de ildsjelene og den kompetansen som fins i Meråker, er også moment som Haugbjørg er opptatt av.

Investorer?

Han vil også vite om Stjørdal Næringsforening av. Meråker kan være en pådriver for å hente inn nødvendig kapital og interesserte investorer som kan bidra til å utvikle servicenæringen i nært samarbeid med grunneiere og resten av bygda.

Og skal man trekke turister til bygda, er gode kommunikasjoner et nødvendig «must». Derfor vil Venstre-representanten vite hva man kan gjøre for å få mer fart i utfordringene som en dårlig E 14 og utilfredsstillende jernbanetilbud representerer.

Ordførerens svar

Neste møte i Meråker kommunestyre er mandag 25. februar. Der vil ordføreren gi sine vurderinger av spørsmålene som Haugbjørg tar opp.