– Dette synes jeg er skikkelig stas

Kulturskolen i Malvik har nominert tre jenter til Drømmestipendet for 2019.

F.v: Tora Herringbotn Theigmann (17), Åsne Røsand Bøe (20) og Estela Andreetta (19) er nominert til drømmestipend.   Foto: Privat/Peter C. Theis

Nyheter

– Jeg har vært aktiv i kulturskolen veldig lenge og synes dette er skikkelig stas, sier Estela Andreetta (19).

Hommelvikjenta er en av tre nominerte til årets Drømmestipend. Ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Drømmestipendet er på 15.000 kroner og deles ut til 100 utøvere over hele landet. I Malvik er det kulturskolen som administrerer søknadene på vegne av kommunene og nominerer kandidatene.

Studioutstyr

– Hvis jeg får stipendet skal jeg bruke pengene på bedre hjemmestudioutstyr. Jeg lager musikk selv og skriver mine egne låter. Låtskriverkurs koster en del og et stipend vil komme godt med, sier Andreetta.

Hun går siste året på Trondheim Katedralskole og har spilt fiolin i ti år. Hommelvikjenta har også lang erfaring fra kor og solosang.

To korps

I tillegg til 19-åringen er fløytisten Tora Herringbotn Theigmann (17) og trompetist Åsne Røsand Bøe (20). Theigmann går musikklinja på Heimdal Videregående skole og begynte å spille fløyte allerede som seksåring. I dag spiller hun i to korps og drømmer om å drive med musikk på et høyt nivå.

Åsne Røsand Bøe er elev ved Toneheim Folkehøgskole og har vært interessert i musikk så lenge hun kan huske. Bøe begynte å spille kornett i Vikhamar og Saksvik skolekorps som 9-åring.

Avgjøres til våren

Drømmestipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer. En bredt sammensatt jury skal velge ut de 100 ungdommene som får stipend i løpet av våren. Vinnerne kunngjøres i mai og juni.