19 bilførere stoppet av UP på E14

Det ble skrevet ut 17 forelegg og beslaglagt to førerkort da Utrykningspolitiet gjennomførte ny kontroll i Flora onsdag kveld.

17 bilførere fikk forenklet forelegg og to mistet førerkortet da UP gjennomførte kontroll på E14 i Flora onsdag kveld.  Foto: Utrykningspolitiet

Nyheter

Hele 17 forenklede forelegg ble skrevet ut da UP hadde fartskontroll på E14 i Flora onsdag kveld i tidsrommet 17.45 - 20.05.

To av bilførerne ble anmeldt etter å ha holdt for høy hastighet i 60-sonen på stedet.

De høyeste hastighetene som ble målt var 91 og 92 km/t., noe som førte til tap av førerkortet.

- Kontrollen varte "kun" i to timer og tyve minutter så det ble ganske friske resultater. Vi håper på lavere tall ved en senere anledning, skriver politibetjent Jan Olav Norberg i en e-post til Bladet etter kontrollen.

- Når farten i 60-sonen er over 85 km/t har ikke tjenstemannen annet valg enn å inndra førerkortet. Forholdet blir anmeldt og overlatt politjuristen, som vurderer størrelsen på bota, sier politinspektør Anders Sjøtrø i UP.

- Nå er det VM i skiskyting i Østersund med ekstra trafikk, og da kan jeg love at vi vil være på plass langs E14 med flere kontroller i dagene som kommer, sier Sjøtrø.