Flere innstilte fly i morgentimene

Vinden i går og i natt skaper trøbbel for mange reisende.

Flere flyavganger ble innstilt onsdag morgen på grunn av mangel på fly og crew etter den kraftige vinden tirsdag ettermiddag og kveld. 

Nyheter

Den kraftige vinden i går ettermiddag og kveld har skapt en del på problemer på Værnes i morgentimene. En rekke fly som skulle til Værnes i går fikk aldri landet, og dermed var det mangel på både fly og flymannskap da de første flyene skulle lette onsdag morgen.

- Vi har hatt noen innstillinger i morgentimene, og det skyldes stort sett mangel på fly og crew som ikke kom til Værnes tirsdag kveld. Men selv om vi har noen innstilte  og forsinkede fly utover formiddagen, går det meste som planlagt nå, sier driftsoperatør hos Avinor på Værnes, Vegar Bremseth.

Bremseth sier videre at det er vind flere plasser som er årsaken til at flytrafikken ikke går helt som normalt.

- Det er ikke bare Stjørdal og Værnes som har hatt kraftig vind. Flyet fra Amsterdam var forsinket i dag tidlig på grunn av vindforholdene ved Schiphol, fortsetter Bremseth.

- Skyldes utfordringene at Norwegian har satt fly av typen Boeing 737 MAX 8 på bakken?

- Nei, forsinkelsene i dag rammes ikke av det. Norwegian flyr med den flytypen til Værnes kun på søndager. Så dette er ikke årsaken til de utfordringene vi har hatt, avslutter Bremseth.

Det var flere avganger som var innstilt onsdag morgen fra Værnes.  Foto: avinor.no