Flytter avdeling til Malvik

Nortura flytter kjøttdeigproduksjonen fra Egersund til Malvik.

Totalproduksjonen av kjøttdeig har gått ned i Nortura-kjeden. Det er årsaken til at tre avdelinger nå blir til to.   Foto: Anders Fossum

Nyheter

Konsernledelsen i Nortura har besluttet å avvikle kjøttdeigproduksjonen ved Nortura Egersund og flytte den til anlegget i Malvik. Årsaken er tøff konkurranse i markedet.

– Vi rigger oss mot de endringene som skjer i markedet, sier fabrikksjef Odd Erik Sveen ved Norturas anlegg i Malvik.

Færre produksjonsanlegg

Han forteller at det i dag produseres kjøttdeig ved tre norske Nortura-anlegg, deriblant i Malvik. Endringene betyr en liten utvidelse av kjøttdeigproduksjonen på Sveberg.

– Det kan bli marginalt flere ansatte som følge av flyttinga. Vi har allerede folk i omstilling her på fabrikken, sier Sveen.

Uklart når

Fabrikksjefen sier det ennå ikke er klart når flyttinga effektueres.

– Det er litt for tidlig å si. Vedtaket ble gjort mandag, sier han.

300 ansatte

Nortura Malvik har per i dag i underkant av 300 faste ansatte.

I ei pressemelding skriver Nortura at ei arbeidsgruppe bestående av blant annet tillitsvalgte har sett på konsekvensene av flyttinga. Utredningen viser at det vil være lønnsomt å overføre produksjonen til andre anlegg og bidrar til en forenkling av driften.

Nyheter