Oppgang i flytrafikken på Værnes

Sjekk hvilke ruter som økte mest.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Flytrafikken ved Trondheim lufthavn Værnes økte med 0,4 prosent i februar i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Størst økning på innland

Veksten var størst på innland med 0,6 prosent, mens utenlandstrafikken fikk en økning i antall passasjerer på 0,2 prosent.

– Rutene til Bergen og Kristiansand hadde den største veksten på innland. Utviklingen for direktetrafikken til utland skyldes i hovedsak redusert antall avganger til Riga og Gdansk, samtidig som det var en god økning på antall reiser til København og Stockholm, opplyser Ellen Weidemann. Hun er sjef forretningsutvikling i Avinor på Værnes.

Ved utgangen av februar måned hadde 1,5 prosent flere passasjerer reist over Trondheim lufthavn Værnes sammenlignet med 2018.

Totalt reiste nesten 3,9 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i februar. Det er 1,6 prosent flere enn på samme tid i fjor. Antallet flybevegelser på Avinors lufthavner går ned med nesten 1.000 flyvninger, en nedgang på 1,4 prosent.

Sammensatt forklaring

– Trenden vi har sett det siste året fortsetter med oppgang i antall passasjerer og nedgang i antall fly i luften. Dette er sammensatt, men større fly og flere reisende per flyvning er faktorer som spiller inn, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor i en pressemelding.

– Flere reisende på norske lufthavner betyr mye for norsk næringsliv og turisme som vil komme norsk økonomi til gode, legger han til.