Høyrepolitikere vil skrote denne skatten for godt

Skal snakke om felles kampsak på partiets årsmøte i helga.

F.v: Rune Larsen, Eva Lundemo og August Dybvad Grøntvedt er delegater fra Trøndelag under Høyres årsmøte på Gardemoen i helga.   Foto: Privat

Nyheter

– Eiendomsskatten rammer de som har minst å rutte med, og vi vil derfor være garantisten imot den, sier leder i Trøndelag Unge Høyre, August Dybvad Grøntvedt.

Stjørdalingen er en av tre lokale delegater på Høyres landsmøte på Gardermoen i helga og skal sammen med Eva Lundemo fra Malvik og Rune Larsen fra Stjørdal representere partiets fylkeslag.

Bør skrotes

E-skatten engasjerer de tre lokalpolitikerne og i løpet av helga skal Grøntvedt holde et innlegg der han ber om at det på nasjonalt plan ikke lenger bør gis anledning til å drive inn skatten.

– Dette er en svært usosial og urettferdig beskatningsform, kun basert på hva man eier og ikke hva man tjener eller gjeldsgrad. Eiendomsskatten rammer spesielt hardt ungdom i etableringsfasen, som bare så vidt har klart å skrape sammen nok penger til å kjøpe egen bolig. Den rammer også enslige spesielt hardt. Enslige bærer alle bo- og levekostnader alene og det gis ingen rabatt om man kun har en inntekt, sier Grøntvedt i en pressemelding.

Klarer ikke å prioritere

Lokalpolitikerne mener eiendomsskatten er en uverdig dobbeltbeskatning av både innbyggere og næringsliv. Både Stjørdal Høyre og Malvik Høyre er tydelige på at skatten ikke skal innføres.

– I Malvik ble dessverre eiendomsskatten innført, til tross for at Arbeiderpartiet hadde programfestet at denne usosiale skatten ikke skulle innføres. Eiendomsskatt er et klart tegn på politikere som ikke klarer å prioritere. Vi vil jobbe for et godt tjenestetilbud i våre respektive kommuner, men ikke sende regningen til kommunens innbyggere i form av eiendomsskatt, sier Eva Lundemo.

20 år uten e-skatt

Hun får medhold av leder i Stjørdal Høyre, Rune Larsen.

– Stjørdal Høyre går også denne gang til valg med et klart standpunkt mot eiendomsskatt. Det skal ikke innføres noen form for eiendomsskatt, verken på næring eller privat eiendom. Det borgerlige flertallsstyret har driftet Stjørdal kommune på en utmerket måte i 20 år uten denne usosiale skatteformen. Stjørdal Høyre applauderer Høyres videre arbeid med å redusere høyeste sats til 0,4 prosent og målsettingen om så snart som mulig å fjerne denne skatteformen helt, sier han.