Semitrailer sakset og sperret veien i fire timer

Det svenskregistrerte vogntoget fikk skrens og kilte seg fast på E14.

Arbeidet med å fjerne traileren fra veien tok fire timer.  Foto: Erling Skjervold

Nyheter

– Vi har opprettet sak på forholdet. Skadepotensialet er stort om det hadde kommet møtende trafikk på ulykkestidspunktet, sier politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor.

Sakset seg

Det var litt etter klokka 18.30 søndag kveld at Vegtrafikksentralen meldte at et vogntog sperret all trafikk i begge kjøreretninger på E14 mellom Storlien og Meråker.

– Sjåføren av en semitrailer fikk skrens og kjøretøyet sakset seg. Føreren klarte ikke å rette opp på glatta og kjøretøyet kilte seg fast mot autovernet, forteller Ulvin.

Betonglast

Den svenskregistrerte semitraileren var tungt lastet med betongelement og redningsmannskap arbeidet på spreng for å få fjernet kjøretøyet fra veibanen. Den svenske sjåføren kom uskadd fra hendelsen, men kjøretøyet fikk store skader.

–Trekkvogna fikk store skader og var ikke kjørbar, sier Ulvin.

To tungbergere

Semitraileren blokkerte veien i hele fire timer søndag kveld og det oppsto lange køer i begge kjøreretninger. Ulvin forklarer at redningsmannskapene slet med å få løs kjøretøyet på grunn av den tunge lasten. Ifølge politioverbetjenten ble det rekvirert tungbergere fra Järpen og Trondheim.

– Det er ikke flust av den typen redningsbiler i området. Det var også en av årsakene til at det tok så lang tid før veien ble åpnet igjen, sier Ulvin.

Han opplyser at veien ble åpnet igjen rundt klokka 22.30 søndag kveld.