Storlirennet stoppet av vind og snø

- Vi er veldig lei oss!

Det ble ingen folkefet i Grova, der deltakerne i Storlirennet skulle ha kommet i mål. Rennet ble avlyst like før start på grunn av vind og snøvær.  Foto: Runar Vollan

Nyheter

Storlirennet 2019 ble stoppet kort tid før de første løperne skulle starte fra Storlien søndag formiddag.

Vi hadde lenge god tro på at dette skulle gå bra. Vi tok en avgjørelse klokken åtte, og da trodde vi at dette skulle gå greit. Samtidig visste vi at da var det ingen vei tilbake, sier Mary Ann Myhre, leder i hovedkomiteen for det 36 kilometer lange Storlirennet.

Sikkerheten avgjorde

Men halvannen time senere var det ingen tvil. Arrangørene hadde folk oppe på Storlihøgda, og da var det tvert stopp. Kombinasjonen av vind og snøvær avgjorde saken.

- Det avgjørende er sikkerheten. Det var de teknisk delegerte fra Skiforbundet som tok avgjørelsen, sier Myhre.

Dypt skuffet

Hun legger ikke skjul på at arrangørene var veldig skuffet over å måtte avlyse. Da beslutningen ble tatt, var det for sent til å kunne flytte rennet til en alternativ trasé i Grova, slik de kunne ha gjort om avlysningen hadde kommet tidligere.

Dermed var det ingen annen mulighet enn å avlyse rennet.

Gjennomkjøring

Arrangørene av Storlirennet har likevel fått testet at organisasjonen fungerer med tanke på verdenscup-rennet som skal gå i den samme traseen neste år.

- Vi hadde rigget opp alt, og vi har fått øvet alle delene av organisasjonen vår, Gjennomkjøringen viser at den fungerer godt, sier Mary Ann Myhre i IL Varden Meråker.

512 påmeldte

Uansett - Storlirennet 2019 er avlyst. Dermed ble det ingen tur over fjellet fra storlien til Meråker for de 512 løperne som var påmeldt.