Værnes lanserer ny direkterute til utlandet

– Vi har stor tro på at det vil bli en rute med stor interesse i markedet.

Finnair åpner ny direkterute mellom Værnes og Helsinki.  Foto: Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Nyheter

I samarbeid med Widerøe, starter Finnair i sommer opp en ny direkterute mellom Trondheim lufthavn Værnes og Helsinki. Den nye flyruten, med oppstart 3. juni, skal ha fem ukentlige avganger.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne lansere den nye ruten, og vi har stor tro på at det vil bli en rute med stor interesse i markedet. Ruten kan kombineres fint med Finnairs trafikk til og fra Asia, og vi forventer at det vil gi positive ringvirkninger for næringslivet og reiselivet i vår region, sier lufthavndirektør Marit Helen Stigen ved flyplassen på Værnes i en pressemelding.

– Betyr mye

Visit Trondheim gleder seg også over nyheten.

– Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsinki, og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Det betyr mye for besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby til folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringen, sier Tanja Holmen, reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

Finnair flyr på 19 destinasjoner i Asia i dag, over 100 destinasjoner i Europa og 7 i Amerika. Selskapet er i tillegg med i det globale nettverket One World.

– God match

Fylkesordfører Tore O. Sandvik peker på reiselivsundersøkelser som viser at Helsinki er et populært reisemål for trøndere.

– Dessuten er det en god match mellom teknologi-, forsknings- og utviklingsmiljøene i Midt-Norge og Finland. Helsinki er også porten til Asia og gjør det enklere å komme seg til og fra asiatiske land. Dette åpner nye muligheter for trøndersk nærings- og reiseliv, sier han.

Direkteruten mellom Værnes og Helsinki vil bli flydd av Finnairs rutepartner Widerøe med en Dash 8 Q400.