Nyboligsalget øker i mars

Mars-salget av nybygde boliger var 3 prosent høyere i år enn i fjor og ligger så langt i år 9 prosent over nyboligsalget i samme periode i fjor.

Boligprodusentenes Forening la onsdag fram boligstatistikken for 1. halvår i år. Adm. direktør Per Jæger la fram tallene som viser en nedgang på igangsetting av nye boliger.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

– Salget av småhus og leiligheter hittil i år ligger henholdsvis 32 og 12 prosent over fjoråret, mens salget av eneboliger ligger 13 prosent bak. De siste tolv månedene er det solgt 27.885 boliger, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene.

Færre eneboliger

Salget de siste tolv månedene var 5 prosent over foregående tolvmånedersperiode. Eneboligsalget lå 8 prosent under, mens småhus og leiligheter la henholdsvis 3 og 15 prosent over.

Småhus og eneboliger

Igangsettingen av boliger ligger så langt i år 14 prosent under nivået i samme periode i fjor. For leiligheter ligger igangsettingen hittil i år 35 prosent under første kvartal i fjor, mens småhus og eneboliger ligger henholdsvis 22 og 3 prosent over fjoråret.

– De siste 12 månedene er det igangsatt 28.809, sier Jæger.