DNT tar grep for å unngå ny runde med omgangssyke i påsken

Alle DNTs hytter er i år utstyrt med sterkere vaskemidler og desinfeksjonsmidler for å hindre at påsken blir en reprise av fjorårets, da noroviruset herjet.  Foto: NTB/Scanpix

Nyheter

Alle DNTs hytter er i år utstyrt med sterkere vaskemidler og desinfeksjonsmidler for å hindre at påsken blir en reprise av fjorårets, da noroviruset herjet.


Stenger sykehjem for nye brukere:

Halvparten av pasientene er slått ut med norovirus

26 pasienter og 8 pleiere ved Halsen sykeheim ble mandag og tirsdag denne uken rammet av diaré og oppkast.

 

– Det var veldig synd på dem som ble syke og måtte avbryte påsketuren sin. Det var jo en drømmepåske, både snø- og værmessig, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening (DNT) til NRK.

I alt ble 49 personer slått ut av omgangssyke etter å ha besøkt DNTs turisthytter i påsken i fjor. Det skyldtes noroviruset, som sprer seg svært raskt.

Ti av DNT-hyttene på og rundt Hardangervidda hadde gjester med omgangssyke. For å stoppe utbruddet måtte de ansatte vaske ned hyttene og be folk som følte seg dårlige, om å holde seg hjemme.


DNT-hyttene er klare til å ta imot påskegjester

Til tross for sen påske er det fine forhold på fjellet.

 

– Det var mye som måtte følges opp, fra syke personer, rapportering til helsevesenet og også mediene. Det krevde stor innsats fra mange i hele påsken, sier Solvang.

I fjor fraktet Røde Kors Hjelpekorps omgangssyke turister ut fra hyttene.

– Vi samarbeider også med Røde Kors for å forberede oss til eventuelt nye sykdomsutbrudd, sier Horne