Denne helga skal det jaktes på påskeegg i Stjørdal

Lørdag blir det påskeeggjakt når Bønder i Byen Trøndelag kommer med eget marked til torget i Stjørdal.

Lørdag kommer Bønder i Byen Trøndelag til Stjørdal for årets første marked, sier prosjektleder Silje Kristin Aunan.   Foto: Bønder i Byen Trøndelag

Nyheter

Bønder i Byen Trøndelag har 25 markeder i løpet av 2019, og fire av dem er i Stjørdal, hvor påskemarkedet 13. april blir årets første.


Tror på drømmepåske i alpinbakken

– Det ser ut som om det kan bli en kjempepåske!

 

– Dette vil være vårt første ordentlige marked i Stjørdal. Vi skal også ha Vårmarked 25. mai på Torget, og marked under Matdagene. Så blir et Høstmarked den 12. oktober, samt julegrantenninga som vi var med på i fjor også, sier prosjektleder for Bønder i Byen Trøndelag, Silje Kristin Aunan.

Fisk, ost og kjøtt

Blant utstillerne finner man alt til påskekosen rundt frokostbordet, i godstolen, rundt bålet eller på hytta.

– Dette er faktisk det første markedet til Bønder i Byen hvor ingen av utstillerne har like varer. En er på fisk, en på kjøtt, en på ost og så videre. Så nå vil det faktisk være nytt utvalg i hver bod, sier Aunan.


– Vi gleder oss til påske

På Vikhammer var påskeforberedelsene i full gang lørdag formiddag.

 

De fleste av utstillerne er fra Nord-Trøndelag, sier Aunan og nevner «Den Vil Jeg Ha» som er en av de lokale utstillerne.

– Den Vil Jeg Ha eies av Anita Brønlund. Hun står sammen med ei venninne. De syr barneklær og har en nettbutikk, sier Aunan.

Ti store egg

– Blir det påskeeggjakt?

– Ja, vi gjemmer 10 store egg rundt omkring på torget, unntatt i salgsbodene. Vi har nettopp gjort dette på Namsos også. Da sto foreldre og våket over egg. Men vi har skrevet på nett at ungene skal finne eggene selv. De minste får litt hjelp, sier hun. Og alle får Kvikklunsj, så lenge lageret rekker.

– Vi har 150 pakker. Vi var rundt 80 unger på Namsos. Det var kjempegøy. De lette høyt og lavt. Noen egg var utrolig godt gjemt. Det tok en halvtime å finne det siste egget. Jeg måtte komme med hint til slutt, sier hun.

Takker næringslivet

Startskuddet avfyres i svelebua klokka 13, hvor Aunan vil stå. Aunan ønsker å rette en stor takk til butikkene rundt om i Stjørdal som sponser Bønder i Byen.

– Uten dem kunne vi ikke gjort dette. Vi ble et samvirke i januar og har ikke stor økonomi enda. For slike morsomheter er vi avhengige av at næringslivet også bidrar. Jeg vil tro folk tar handelen etter markedet. Det at det skjer noe på torget, gagner jo alle, særlig de butikkene på torget, sier hun.