– Det var viktig at vi kom inn med tidlig innsats før det ble mer dramatisk

Nødetatene rykket ut til skog- og lyngbrann på kommunegrensa mellom Malvik og Stjørdal tirsdag.

Det brøt ut skog- og lyngbrann ved kommunegrensa mellom Stjørdal og Malvik tirsdag ettermiddag.   Foto: Trøndelag brann- og redningstjeneste

Nyheter

Rundt klokka 19.30 tirsdag kveld melder brannvesenet på stedet at de har kontroll på skog- og lyngbrannen ved kommunegrensa mellom Stjørdal og Malvik.

Kontroll

– Vi har kontroll på brannen. Spredningsfaren er over, sier innsatsleder i Stjørdal brann- og redningstjeneste, Per Kristian Laugtug.

Han møter Bladet på Frigården i Lånke – om lag 2,5 kilometer fra brannstedet. Der har nødetatene opprettet en kommandoplass i forbindelse med skogbrannen.

Bladet snakket også med utrykningsleder Tor Olav Evenshaug i Trøndelag brann- og redningstjeneste i 21-tiden tirsdag kveld.

– Nå driver vi kun med etterslokking, sier han.


Tror at bålbrenning forårsaket skogbrann

Politiet ber om publikum tips.

 

300 kvadratmeter skog sto i brann

Det var klokka 16.36 tirsdag ettermiddag at nødetatene fikk melding om en skogbrann ved Røsttjønnin.

Saken fortsetter under bildet.

Innsatsleder i Stjørdal brann-og redningstjeneste, Per Kristian Laugtug, og innsatsleder i politiet, Veronika Hammer.  Foto: Lars Sørnes

 

– Det er et område på mellom 200 og 300 kvadratmeter som brenner. Brannen brer seg østover, sa operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt ved 17-tida.

Området beskrives som en utfordrende lokasjon for brannmannskapene.

– Brannstedet ligger utenfor vei, og det er utfordringer med å komme seg fram. Det jobbes med å få inn utstyr, opplyste Hollingen.

Ukjent årsak

Innsatsleder Laugtug forteller til Bladet at brannvesenet har gått inn fra både Lånke-siden og Hommelvik-siden. Han opplyser videre at manskaper på stedet vil drive med etterslokking utover kvelden og at planen er å bli ferdig med arbeidet tirsdag.

Saken fortsetter under bildet.

Nødetatene har opprettet en kommandoplass på Frigården.  Foto: Erling Skjervold

 

– Det tørt i terrenget og det var viktig at vi kom inn med tidlig innsats før det ble mer dramatisk, sier han.


 

Store styrker fra brannvesenet i både Stjørdal, Malvik og Trondheim rykket ut da brannmeldinga kom. Ifølge Laugtug ble flammene og røyken fra området først kartlagt av et småfly.

Verken politiet eller brannvesenet kan foreløpig si noe om årsak til brannen.

Ikke fare for bebyggelse

Vibeke Arntsen, branmester ved 110-sentralen i Midt-Norge, opplyste til Bladet ved 19-tida at det ligger i hytte i det aktuelle området, men at det ikke var fare for brannen skulle spre seg til bebyggelse.

Den første meldinga inn til politiet gikk ut på kraftig røyk fra skogområdet.  Foto: Erling Skjervold