Gress- og lyngbranner en rekke steder

Gressbrann i Tysvær lørdag kveld. Det har vært gressbranner fra sør til nord. Brannvesenet i Stjørdal advarer også om at det er ekstremt tørt i marka.   Foto: NTB/Scanpix

Nyheter

Brannmannskaper fra Agder i sør til Nordland i nord måtte tirsdag rykke ut for å slukke gress-, lyng- og bråtebranner.

I Tysvær begynte det å brenne i 12-tiden tirsdag, i området ved Narravik.

– Vi har ganske bra kontroll med mannskap på plass. Det er ikke noe fare for hytter eller bebyggelse, og vi har heller ikke fått tilbakemelding på hva årsaken er, opplyste vaktleder i Rogaland brannvesen Bjørn Tollefsen til NTB i 13-tiden.

Flere på Sørlandet

Ifølge Stavanger Aftenblad brant det tirsdag tre steder i Lund og Sokndal i Rogaland. To av dem var under kontroll, men en brann i ulendt terreng i Kondalsheia var ikke det. Der satte brannvesenet inn droner for å kunne følge utviklingen.

Tirsdag ettermiddag rykket brannvesenet i Kvinesdal ut da en grunneier mistet kontrollen da vedkommende skulle svi av et område på Feda. Det melder 110-sentralen i Agder. Brannvesenet i Flekkefjord måtte tidligere tirsdag rykke ut til en gressbrann ved Sira.

Steinkjer og Namdal

I Trøndelag var det tirsdag ettermiddag utrykninger til gress- og lyngbranner i Steinkjer og Namdal , ifølge politiet.

I Hemsedal ble det meldt om en brann i en bolig i sentrum, der det brant i en tomannsbolig. Ingen personer var i huset da brannen oppsto.

Også i hovedstaden har det vært en mindre gressbrann i Groruddalen.

«Det har vært en mindre gressbrann på stedet. Slukket og kontroll nå. Husk at det generelt bålforbud nå fra 15. april. Vi oppfordrer alle til å vise forsiktighet ved grilling i påsken. Det er tørt i terrenget», tvitret Oslo-politiet.

Bålforbud i Stjørdal

Stjørdal brann- og redningstjeneste minner om det generelle bålforbudet mellom 15. april og 15. september.

– Det er ekstremt tørt i marka nå. Ettersom det har vært kaldt om natta, så er det en frysetørket vegetasjon. Det er en stund siden vi har hatt nedbør av betydning, så folk må tenke seg om, sier brannsjef Bjørn Rønning til Bladet.

Bålforbudet gjelder selvsagt også for Malvik og Meråker og politiet i Trøndelag har også vært ute og minnet alle om at det er tørt i utmark, åker, eng og hager også denne våren.


Advarer mot knusktørre forhold i marka

Stjørdal brann- og redningstjeneste minner om det generelle bålforbudet mellom 15. april og 15. september.