Det blir «drømmesommer» i år også

Eli Storsand testet ut Drømmesomme i fjor, og åpner opp for skolebarn i uke 26 og 27 i år også.   Foto: Linn K. Yttervik

Nyheter

Eli Storsand ønsker småskolebarn velkommen til ferietilbud på Stall Eidum i fjor. Nå gjentar hun suksessen i uke 26 og uke 27.

- Vi ønsker å gi ungene varige minner, og jeg tar utgangspunkt i gode minner fra min egen barndoms sommer, sier Eli Storsand.

Hest og geit

Til vanlig driver hun Stall Eidum hvor 12 islandshester står klare for å ta folk med på tur ut i naturen. Da ligger det i kortene at ungene får prøve seg på ridning under drømmesommeren.

- Det er ikke en rideleir, men de får selvsagt prøve å ri. Den uken barna er her ønsker vi å gi et alternativ til det mer eventpregede livet mange lever. Vi kommer ikke til å ha et strengt tidsskjema eller legge opp til en masse aktiviteter. Vi skal gi dem tid ute sammen med dyr og voksne som har tid til å være til stede og som er fokuserte, forklarer Storsand.

De bruker både hestene og geiter og alt vil foregå ute i skogen og ute på gården.

- Her blir det ingen klokkeslett og strengt program å forholde seg til. Vi gjør det ungene har lyst til. Her har vi tilgang til flotte turområder, vi lager maten sammen ute og tar med kløyvhesten på tur. Enten rir vi eller så går vi.


Har aktivitetstilbud for skoleelever i sommer

Eli (51) flytter jobben ut i naturen

I januar sluttet Eli Storsand (51) som leder ved asylmottaket for mindreårige i Meråker. Nå skal hun gjøre levebrød av å ta med folk ut i naturen på sine 11 islandshester.

 

Setter ned tempoet

Storsand ønsker å gi barna muligheten til å sette ned tempoet litt.

- Det handler om nærhet og tilstedeværelse. Her skal de få kjenne at de puster. Det er så mye stress i ungenes liv og i hverdagen ellers med mange friluftsaktiviteter. Så vi ønsker å lande det. Her skal de få lov til å bare ligge på et teppe på bakken og være sammen, om de ønsker det. 

Storsand tilbyr plass til 10 små feriegjester hver uke, og den første uka er allerede nesten fylt opp.

- Med små grupper blir det bedre tid til samtaler og samvær med hver enkelt. I fjor fungerte dette veldig bra. De som var her kosa seg veldig. Og de hadde egentlig ikke tid til å dra hjem. I og med at det er så lita gruppe står vi veldig fritt til hva vi kan gjøre også. Det er rom for å være både spontan og lat. Vi har Eidum gårdsbakeri rett ved siden av og kan stikke innom for å kjøpe boller eller is om vi ønsker det, sier hun.


Har plass til flere barn i sommer

Kimen-sommer utvider, og lover mange spennende aktiviteter for de yngste.

 

Varm lunsj

Alle måltidene er inkludert og til lunsj lager gjengen varmt mat hver dag. Åpningstida er tilpasset foreldrenes behov.

- I fjor hadde vi barn fra 6-11 år. Er det behov i år kan det hende vi holder åpent en uke før skolen begynner.

Vi voksne puster bedre ute i naturen. Det gjør ungene også, ifølge Storsand.

- Det er slitsomt å være barn i en stor gruppe hele tiden. Det jeg brenner for er at ungene skal få komme ut i naturen og bare være til stede, uten et gjennomorganisert opplegg, sier Storsand.