«Har du sommerjobb til ungdom – så betaler vi lønna»

Jobber på verksted og annet praktisk interesserer mange i målgruppa.   Foto: Illustrasjonsfoto

Nyheter

Har du en jobb hvor det går an å bli litt skitten på hendene i sommer?

Stjørdal kommune, arbeidstreningsbedriften Fides AS , Næringsforeningen i Værnesregionen og NAV inviterer næringslivet i Stjørdal et frokostmøte på Fides i morgen.

Det skal handle om en unik mulighet til å skaffe seg ekstra arbeidskraft, bli kjent med en ungdom og en mulig framtidig arbeidstaker, forteller personalleder Turid Aas i Stjørdal kommune.

Kommunen har fått eksterne midler som kan brukes til å tilby unge en treukers sommerjobb i sommer, forteller Aas.

Vil ha næringslivet på banen

Kommunen selv har funnet jobb til ganske mange ungdommer.

– Nå trenger vi litt drahjelp fra næringslivet, for å få enda flere ut i arbeid. Dette er en mulighet som vil bety mye for ungdommene. Det er egentlig en gladsak, en mulighet som vi håper mange vil bidra til,  sier Aas.

– Vi trenger litt drahjelp fra næringslivet for å få skaffet noen flere jobber. Gjerne noe praktisk, sier Turid Aas. Turid Aas  Foto: Bjørn Fuldseth

 

Kommunen har tre kategorier sommerjobber.  Det er jobber til de som kanskje er godt i gang med utdannelse, og som er ganske godt kvalifiserte til ulike stillinger.  Det er de faste sommerjobbene som hvert år lyser ut, med oppgaver blant annet på vedlikehold av kommunens bygninger. Dette er et tredje tilbud, og det gjelder de aller yngste og de som står på det nederste trappetrinnet i konkurransen om sommerjobber, forklarer Aas.

Mange trenger jobb

Det er minst 25 - 30 ungdommer som er aktuelle.

Målet skal være å få ungdommene ut i arbeidspraksis i skolens ferie. Og kommunen jobber nå med å få det private næringslivet på banen for å skaffe arbeidsplasser til så mange som mulig, forteller Ås.


Kommunen lønner

Og det handler om en god avtale for arbeidsgiverne. Kommunen betaler nemlig hele lønna.

Kommunen, NAV og næringsforeningen er ute etter varierte arbeidsplasser.

I målgruppa er det en del gutter, og også noen jenter som interesserer seg for bil og motor.

– Flere har sagt at de veldig gjerne vil være et sted hvor det «durer». Det må gjerne være ei maskin i en eller annen form.


 

Butikkarbeid ettertraktet

Jobber i industrien og på anlegg er altså gode greier. Men det er også veldig aktuelt med  for eksempel butikkarbeid, nevner Aas

som legger til at noe av målet er å få gitt ungdommene noe på CV'en.

På møtet torsdag vil arrangørene presentere prosjektet «Sommerjobb for ungdom» og  snakke litt om erfaringer fra tidligere år.