God på tidlig innsats – får statsrådbesøk

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner gjester onsdag Stjørdal og Halsen ungdomsskole.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nyheter

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner kommer onsdag på besøk til Halsen ungdomsskole for å lære om skolens jobb rundt tidlig innsats.

Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Departementet jobber med en Stortingsmelding om «tidlig innsats», for å redusere behovet for spesialundervisning i grunnskolen, og da velger sanner Stjørdal og Halsen Ungdomsskole som lykkes. Her kan de vise at tidlig innsats i skoleløpet gir gode resultater først og fremst for eleven, men også skolen og skoleeier Stjørdal kommune.

Mindre spesialundervisning

Regjeringa jobber med en Stortingsmelding for tidlig å identifisere barn med behov for ekstra tiltak, og for da raskest mulig i skoleløpet fange inn de som trenger ekstra hjelp. Jo tidligere hjelp, jo bedre resultat. Halsen Ungdomsskole har hatt fokus på tidlig innsats over flere år, og skolen har lyktes.

I en pressemelding fra statsråden vises det til at denne ungdomsskolen i Stjørdal i løpet av en femårsperiode har redusert behovet hos elever for spesialundervisning. I skoleåret 2014–15 var andel elever ved skolen som fikk spesialundervisning 18 prosent, mens tallet i 2018–2019 så er tallet nede i tre prosent, og departementet sier i en kjapp kommentar til Bladet at dette er meget bra. Dette er grunnlaget for Sanners besøk.

Det er fylkesmannen i Trøndelag som har anbefalt statsråden å besøke Halsen ungdomsskole.

Møter ansatte og elever

Oppvekstsjefen i Stjørdal, Ann Kristin Geving, sier Halsen ungdomsskole har jobbet konkret med å styrke de grunnleggende ferdighetene. Hun viser også til at andel undervisning gitt av undervisningspersonalet med godkjent utdanning er hundre prosent.

Statsråd Sanner får møte både skoleledelse, lærere og elever ved Halsen Ungdomsskole.