Først fikk hun besøk av en hauk, kort tid etterpå satt en ærfugl på plena

Anita Knutsen ble overrasket da hun fant denne ærfuglen liggende på plena på Husbymyra.   Foto: Privat

Nyheter

Anita Knutsen i Prost Fergstads gate på Husbymyra i Stjørdal har fugletekke. Nylig fikk hun besøk av en hauk, så, bare et par dager senere satt det en ærfugl på plena, rett utenfor stuevinduet.

– Plutselig sto det jeg først trodde var ei gås i hagen, men så at det var en ærfugl. Uansett rart, har aldri hatt en ærfugl i hagen tidligere. Det var merkelig. Jeg har sett dem bare ved fjorden før, sier Anita Knutsen.

– Hva gjorde du da?

– Tok bilde, så gikk jeg ut og geleidet den over vegen og inn på lekeplassen. Den ville ikke være der, så den gikk ut igjen. Jeg vet ikke hvor det ble av den.

Saken fortsetter under bildet.

For ikke lenge siden fikk Anita Knutsen besøk av en spurvehauk inne i stua. Forleden fant hun en ærfugl i hagen p Husbymyra.   Foto: Ivar Værnesbranden

Helt uvanlig

Per Inge Værnesbranden er blant de fremste hobbyornitologene i Stjørdal. Dette sier han om møtet på Husbymyra mellom ærfuglen og Anita.

– Det er svært uvanlig at det setter seg en ærfugl på ei plen på Husbymyra. Den holder til ved fjorden. Nå fikk vi tidligere denne uka melding om en skadet ærfugl i området Ree, og vi skal ikke se bort fra at det er den samme som var på Husbymyra, sier Værnesbranden.


- Jeg kjente noe svært som sneiet hodet mitt

Anita Knutsen fikk uvanlig besøk inn i stua.

 

Overvintrer i fjorden

Han forteller at det fra 60-årene og tiår framover var vanlig i Stjørdal senhøsten å se store flokker med ærfugl trekke fra Bottenhavet mellom Finland og Sverige, som fryser til vinters tid.

– De søker til Trondheimsfjorden for å overvintre her i åpen sjø. På «reisen» mellomlandet de i vatn i Meråker, sier Per Inge Værnesbranden.


Fant skutt kongeørn i Meråker

Saken er politianmeldt.