Storfossen trakk folket ut på tur

Nyheter

Over hundre personer deltok på ordførerturen til Storfossen i Homla tirsdag kveld. I godværet ble turen en skikkelig suksess. Knut Erling Flataker i Trondheimsregionens Friluftsråd kunne glede seg over en av de mest vellykkede turene.

- Dette er 13. året og den 75. ordførerturen jeg har arrangert. Det har vært med flere folk på noen av turene, men turen til Storfossen sammen med ordfører Ingrid Aune, er en av de mest vellykkede, sier Flataker.


Strøken nedgang til Storfossen

Bygger vandresti i naturreservat.

 

Gikk ned til Hommelvik

Han var gledelig overrasket over at så mange gikk ned langs Homla etter at de hadde vært ved Storfossen.

- Det var utrolig mye folk som kom, og mange av dem gikk stien ned langs Homla etter at de hadde vært ved Storfossen. Vi trodde at de fleste ville gå fra den nye parkeringen ved Kringelmyra og ned til fossen, men veldig mange valgte å gå ned til Hommelvik. Det var satt opp busser fra Hommelvik til parkeringen for de gikk ned langs elva. Reistad-bussen måtte kjøre fire ganger for å få med folket. Det var nok nærmere 80 personer som gikk ned langs elva, sier Flataker.

- Er dette den beste ordførerturen du har hatt?

- Det var tydelig at Storfossen var noe nytt og fenget nysgjerrigheten til folk. Vi har hatt mange flotte ordførerturer opp gjennom årene og det er vanskelig å trekke frem noen spesiell, men denne var veldig vellykket. Været har mye å si, det var jo kjempebra tirsdag kveld, sier Knut Erling Flataker. 

Offisiell åpning

Storfossen er Midt-Norges nest høyeste fossefall og på turen ble det foretatt offisiell åpning av det fine tilrettelagte offentlige rom som er anlagt ved fossen. Her er det anlagt en vandresti og rasteplass. Seksjonsleder Gry Tveten Aune fra Fylkesmannen foretok den offisielle åpningen av området.

- Malvik kommune har gjennom sin prioritering av ressurser til kulturenheten og miljøarbeid i organisasjonen, og sterkt samspill med Trondheimsregionens friluftsråd klart å skaffe en million statlige midler til oppgradering av anlegget rundt Trøndelags nest største fossefall. Jeg vil gi honnør til disse og til Skogskaran som har bidratt med dugnadsinnsats for å åpne opp dette turområdet for god folkehelse til alle våre innbyggere, sier ordfører Ingrid Aune.


 

Kjempetur

Og dette var en tur som ga mersmak til ordføreren.

- Dette var artig! Med et helt fantastisk oppmøte – 105 trøndere i alderen 6 til 81 år fra hele Malvik, og i tillegg gjester fra Selbu, Stjørdal, Frosta og Grong kommuner og Fylkesmannen. For oss som gikk hele veien til Hommelvika ble det ei skikkelig treningsøkt for mange av oss, i godt driv, og der smilene og samtalen satt løst, og jeg håper også noen fant seg nye turvenner for framtida. Malvikingene er noen skikkelige sprekinger, og jeg hadde tidvis utfordringer med å holde ryggen til noen av våre aktive eldre, så her ble jeg imponert, sier Aune.

Hun og resten av turgåerne gikk i et unikt område.

- Storfossen og Homlastien er et eksotisk turområde i Malvik, og det nærmeste vi kommer regnskog i Trøndelag. Fossefall, varierte skogstier og tilrettelagte utsiktspunkt med benker ved fossefallene. Dette er et unikt turområde som gir variasjon i turmulighetene vi har i Malvik, sier ordfører Ingrid Aune.