Avtale med vekt på klima og miljø

Stjørdalsrådmann Anne Kathrine Slungård og daglig leder Jon Uthus i Næringsforeningen i Værnesregionen signerer samarbeidsavtalen.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Grønt skifte, klima og miljø er sentrale tema i den nye samarbeidsavtalen mellom Stjørdal kommune og Næringsforeningen i Værnesregionen.

Ny avtale

Nå har næringsforeningens daglige leder Jon Uthus og rådmann Anne Kathrine Slungård skrevet under samarbeidsavtalen som gjelder for et år.

Næringsforeningen setter nå i gang lignende prosesser med de andre kommunene i Værnesregionen. Næringsforeningen har til sammen 350 medlemsbedrifter hovedsakelig fra Stjørdal, Meråker og Frosta.

– Næringsforeningen er et veldig nyttig kontaktpunkt for kommunen, slår rådmann Anne Kathrine Slungård fast.

Hun drar for eksempel på månedlige besøk til medlemsbedrifter i Stjørdal sammen med næringsforeningen og ordføreren.

150.000 kr

Avtalen som nå er skrevet under, innebærer at Stjørdal kommune forplikter seg til å støtte næringsforeningen med 150.000 kroner.

Samtidig legger samarbeidsavtalen vekt på at det grønne skiftet og mer hensyn til klima- og miljøspørsmål blir viktigere og viktigere.

– I Stjørdal kommune har vi satt oss ganske krevende klimamål. Det er bare naturlig at dette også gjenspeiles i samarbeidsavtalen med næringsforeningen, sier rådmann Slungård.

Miljø- og klimavennlig

Stjørdal kommune driver innkjøp for mange millioner. Kommunen ønsker at disse leveransene skal være mest mulig miljø- og klimavennlige.

– Det skaper egentlig en vinn-vinn-situasjon for alle parter, mener Jon Uthus i næringsforeningen.

Krav til klima og miljø fører til innovasjon og nytenking hos bedriftene.

– Også næringslivet blir mer og mer opptatt av klimaspørsmål. Å kunne levere klimavennlig blir rett og slet et konkurransefortrinn, sier Uthus.