– Et spørsmål om tid før de lange kastene kommer

Maria Børstad Jensen fikk det ikke helt til å stemme under Sommeruniversiaden i Napoli denne uka. Arkivfoto: Ståle Opdal 

I tiden framover må jeg terpe mer med større fart i tilløpet.Maria Børstad Jensen

Stine Grong Ruud (t.v.) og Maria Børstad Jensen. Foto: Privat 

Nyheter

Stjørdal/Napoli

Sommeruniversiaden ble en sportslig nedtur for Maria Børstad Jensen. Nå er det NM som gjelder.

Sammen med Stine Grong Ruud deltok hun på fleridrettsarrangementet Sommeruniversiaden i italienske Napoli denne uka. Og selv om de sportslige resultatene ikke ble som de ønsket, så sitter begge utøverne fra Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK) igjen med mye.

– Det er et utrolig stort arrangement, og det var artig å være med. Alt er bra lagt opp, og det er skikkelig system på ting. Jeg blir ordentlig motivert av det, spesielt når jeg ser at jeg ikke er så langt unna. Med full klaff så er jeg blant de beste, mener spydkaster Maria Børstad Jensen (24).

– Har mer inne

Stine Grong Ruud (t.v.) og Maria Børstad Jensen. Foto: Privat 

 

Universiaden er et av verdens største idrettsarrangement, og verdens beste studenter kjemper om de gjeveste medaljene. det er til sammen 12.000 deltakere fra 170 nasjoner.

På friidrettsbanen var Maria Børstad Jensen i aksjon i spydkvalifiseringen mandag kveld. Hun kastet 49,07 meter og var tre meter unna å komme til finalen.

– Jeg følte meg bra på oppvarmingen og hadde mange gode kast. Men når konkurransen startet så giret jeg meg opp mer, og da satt ikke teknikken. Det er ingen krise, men jeg vet at jeg har mer inne. I tiden framover må jeg terpe mer med større fart i tilløpet, sier 24-åringen.

Hennes personlige rekord lyder på 54,08 meter.

– Den ble tatt så langt tilbake som i 2013, så det er på tide den blir slått nå. Det er et spørsmål om tid før de lange kastene kommer. Jeg mener selv at jeg har 57 meter inne, sier Jensen.

Ruud ut i kvaliken

Det ble en tidlig exit også for stavhopperen Stine Grong Ruud. Hun rev på åpningshøyden 3,30 meter i alle sine tre forsøk tirsdag formiddag, og må se finalen fra tribunen. Ruud slet med å få tilløpet til å stemme. Hun har en personlig rekord på 3,70 meter.

Nå skal begge stjørdalsutøverne lade opp til NM i friidrett som arrangeres den første helga i august på Hamar. Da må de nok belage seg på andre temperaturer enn det er i Napoli.

– Her er det godt og varmt med over 30 grader, sier Maria Børstad Jensen.