Et stort danseløft for swingklubben

Leder i Stjørdal Swingklubb, Ove Jonassen Brønlund, sier det er stas for en liten klubb å få ansvar for to så store arrangement som NM i swing og verdenscup i Boogie Woogie.  Foto: Privat

Stas å få et arrangement av denne størrelsen hit til arrangementsbyen Stjørdal.Ove Brønlund

Nyheter

Til høsten er Stjørdal Swingklubb vertskap for både norgesmesterskapet i swing og verdenscup i Boogie Woogie. Alt går av stabelen på samme dag.

– Det er en god del som må være på plass før konkurransedagen på Scandic Hell den 26. oktober. Dette er et stort løft for en liten danseklubb, sier Ove Jonassen Brønlund, som er leder for Stjørdal Swingklubb.

Danselederen forventer et sted mellom 150 og 200 deltakere til sammen i de to konkurransene.

– Vi har ikke helt oversikten over hvor mange som kommer ennå. Påmeldingsfristen for NM er ikke før den 5. oktober, men at det kan bli opp mot 90 par totalt ser jeg ikke bort fra. Det er også sagt at det kan komme dansere fra opp mot 11 ulike land på verdenscupen, sier danselederen.


Sjekk hvor mye lokale lag og foreninger fikk i grasrotandeler

Se hele oversikten i Malvik, Meråker og Stjørdal.

 

Dugnad

For den lokale swingklubben, som teller rundt 30 aktive dansere, betyr et arrangement som dette et stort løft.

– Dette er et samarbeidsarrangement mellom oss og Norges Danseforbund. Det er vi som er vertskap, mens forbundet står for selve dansekonkurransene. Og selv om det er mye arbeid, er det stas å få et arrangement av denne størrelsen hit til arrangementsbyen Stjørdal. Dette er et artig ansvar å få, sier han.

Styret i swingklubben er allerede godt i gang med planleggingen, og det er sendt ut sponsorbrev rundt om til lokalt næringsliv om mulighet for profilering.

- Selv om vi er midt i ferien, har vi allerede fått en positiv tilbakemelding fra en sponsor. Vi har også hatt et foreldremøte der vi har informert foreldrene om at det kommer til å bli behov for litt dugnadshjelp i forbindelse med arrangementet. Det er mye som må på plass, sier Brønlund.

Ingen lokale dansere

Så langt er det ingen lokale dansere som har meldt seg på NM i swing.

- Vi har ingen i klubben som er gamle nok til å delta i NM, men vi håper at det melder seg på en del lokale par fra regionen til mesterskapet. Det vil også være med norske par i verdenscupstevnet, sier Ove Jonassen Brønlund.