Heder til rike og levenderevy-miljø

Lånkerevyen var en av revygruppene som vant pris under humorfestivalen på Høylandet i helga.  Foto: Tor Ivar Viken/Norsk Revyfestival

Det er godt at det finnes slike ildsjeler i lokalsamfunnet

Nyheter

Bladets mening

Stjørdal har et meget sterkt og levende revy-miljø. Det får vi ikke minst bevis for nå i sommermånedene. Revy-entusiaster fra Stjørdal deltar på festivaler og samlinger og gjør seg sterkt bemerket.

Også i sommer har revyfolk fra Stjørdal gjort seg sterkt gjeldende under revyfestivalen på Høylandet som faktisk er Nordens største samling i sitt slag. Stjørdalingene har for vane å hevde seg i det uoffisielle «revy-NM».

Både Skatvalsrevyen og Lånkerevyen vakte begeistring på Høylandet. Begge gruppene fra Stjørdal kom til finalen. Begge hentet hjem prestisjetunge priser. I tillegg gjorde revygruppa Kvitter fra Knotten i Hommelvik seg sterkt gjeldende. Rakel Sivertsen fra Malvik vant SpareBank 1 SMNs tekststipend som ble delt ut i første finale. Det er godt gjort.

Det er veldig artig at Stjørdal og Malvik greier å frambringe så sterke revymiljø. Både Skatvalsrevyen og Lånkerevyen er blant de fremste revygruppene i landet. For det første skaper revyentusiastene mye latter og humør på hjemmebane. De bidrar sterkt til engasjement og trivsel i bygdesamfunnene der de opererer.

Revygrupper med så høy standard, bidrar også meget sterkt til å sette distriktet på kartet som kulturkommuner og trivelige steder å bo når de deltar med sine sketsjer og innslag rundt om. Revymiljøet i Stjørdal setter hjemkommunen på kartet i humor-sammenheng. Slik er lokalsamfunnet revyentusiastene stor takk skyldig.

I Stjørdal er det flere sterke revy-miljøer. Vi nevner de mest kjente: Lånkerevyen, Skatvalsrevyen, Sagatunrevyen på Haraldreina og Skjelstadmarkrevyen. Blant disse er Lånke og Skatval de sterkeste miljøene som begge har høstet mye heder ute. Både på Skatval og i Lånke jobber ildsjeler iherdig på frivillig basis.

Resultatene er mye moro, men også en betydelig styrke for kulturlivet i de to bygdene. Begge revyene bidrar til å gi mye tilbake til sine lokalsamfunn, ikke minst økonomisk.

For pengene som revyene tar inn, pløyes tilbake til kulturelle aktiviteter og forsamlingshus i lokalsamfunnet. Slik spiller revymiljøene en meget viktig rolle i kommunens kulturelle liv. Det er godt at det finnes slike ildsjeler i lokalsamfunnet.