Må aldri glemme 22. juli for åtte år siden

Mandag inviterer Malvik Arbeiderparti og AUF Hommelvik til markering ved minnebautaen utenfor Hommelvik kirke.

Må aldri glemme. Det inviteres til minnemarkering ved bautaen utenfor Hommelvik kirke mandag 22. juli klokken 17.00. Bildet er fra fjorårets markering.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Målet er at markeringen ved minnebautaen utenfor Hommelvik kirke skal være en fast årlig minnestund etter det største terrorangrepet i Norge i fredstid. Mandag er det åtte år siden Anders Behring Breivik drepte 69 personer på Utøya og åtte personer i eksplosjonen ved regjeringskvartalet.

Må aldri glemme

– Dette er en minnemarkering vi alltid skal gjennomføre fordi vi aldri må glemme det som skjedde denne dagen på Utøya og i Oslo, sier leder i Malvik Arbeiderparti, Anne S. Mostervik.

Minnemarkeringen i Hommelvik gjennomføres som tidligere år, med musikk, appeller og nedlegging av blomster.

– Vi gjennomfører markeringen på samme måte som tidligere år. Men i år faller dagen på en mandag, og ikke søndag som i fjor. Det betyr at markeringen legges til klokken 17.00 på ettermiddagen, og ikke klokken 12.00 som i fjor, sier Mostervik.

Musikk og appeller

Denne gangen er det den unge musikeren Rie Aurora Aagård fra Hommelvik som står for det musikalske innslaget.

I tillegg til Rie, som er aktivt medlem i AUF, blir det appell fra representanter for Hommelvik AUF og fra fylkeslaget i AUF.

– Markeringen er tenkt å være en enkel minnestund over alle de ungdommene vi mistet. Det er viktig både for dem som var direkte berørt og for alle oss andre som aldri må glemme det som skjedde for åtte år siden, sier Mostervik.