Én person sendt til sykehus:

Boligkompleks i full fyr – flere leiligheter er overtent

Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Det oppsto brann i et boligkompleks i Tingvollvegen i Stjørdal sentrum tirsdag ettermiddag. Politiet fikk meldingen om brannen klokken 15.51. Boligkomplekset sto i full fyr.

Alle gjort rede for

Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt forteller til Bladet like etter klokken 17.30 at det er gjort rede for alle personene som har folkeregistrert adresse i boligkomplekset, som består av fem leiligheter.

– På et tidspunkt var det én person som var savnet, men vi har fått kontakt med vedkommende nå, sier Johnsen.

Det bor til sammen 13 personer i de fem leilighetene.

Én person pustet inn mye røyk og er sendt til Sykehuset Levanger, opplyser operasjonslederen. I tillegg ble én person sendt til legevakta for en sjekk.Saken fortsetter under videoen.

Foto: Richard Bakken

 

Til sykehus

Man kunne se røyken og flammene fra brannen på lang avstand. Alle de fem leilighetene er overtent. Store deler av boligkomplekset, som ligger i krysset Tingvollvegen/Ole Vigs gate, har rast sammen.

– Det var en periode spredningsfare til nabobygninger, men brannvesenet skal ha kontroll på situasjonen nå. De kjølet ned nærliggende bygg for å minke spredningsfaren, sier Wenche Johnsen.


 

Saken fortsetter under bildet.

Det var en periode spredningsfare, men den er avverget nå.  Foto: Runar Vollan

 

Operasjonsleder Johnsen forteller at det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Det er satt i gang etterforskning.

I tillegg til Stjørdal brann- og redningstjeneste deltok brannmannskaper fra Trøndelag brann- og redningstjeneste og Avinor på Trondheim lufthavn Værnes.

Hotell

Beredskapsrådgiver Per Martin Øfsti i Stjørdal kommune opplyser at de evakuerte får mulighet til å overnatte ved Scandic Hell.

– Vi håper at flesteparten kan ordne seg selv gjennom venner og kjente. Men de som ikke har mulighet til det, blir innkvartert på hotellet, sier han til Bladet.

Saken fortsetter under bildet.

Beredskapsrådgiver Per Martin Øfsti i Stjørdal kommune.  Foto: Bjørn Fuldseth

 

Det er Stjørdal kommune som har ansvaret for de evakuerte. De ble tirsdag ettermiddag brakt til Stjørdal rådhus slik at de har en plass å være til situasjonen er mer avklart. Her skal de ha møte med kommunens kriseledelse, og samtidig skal politiet foreta sine første avhør.

Øfsti hadde i 18-tiden tirsdag ettermiddag ingen fullstendig oversikt over hvor mange som er evakuert.


 

Praktisk hjelp

– Hva kan kommunen bistå de evakuerte med?

– Akkurat nå handler det om å yte praktisk hjelp. De fleste har ikke fått med seg annet enn det de går og står i. Så må vi legge et løp videre der de bringer inn forsikringsselskap, NAV og andre instanser, sier Per Martin Øfsti.

Beredskapsrådgiveren framhever også innsatsen som spesielt Røde Kors har gjort med å gi omsorg til de evakuerte i den traumatiske situasjonen som de har opplevd i forbindelse med brannen.

Brannmannskapene jobbet iherdig på stedet.  Foto: Bjørn Fuldseth