Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) omkom i båtulykke

Malvik-ordfører Ingrid Aune (innfelt) omkom i en båtulykke i Namsos natt til torsdag.   Foto: Karl Erik Hovik Aune, Namdalsavisa / Richard Bakken

Nyheter

En fritidsbåt gikk på et skjær i Namsos natt til torsdag. Politiet bekreftet klokken 14 i ettermiddag at Malvik-ordfører Ingrid Johansen Aune omkom i båtulykken.

Hennes kjæreste, 43 år gamle Eivind Olav Kjelbotn Evensen fra Namsos, var også om bord i båten. Han ble bekreftet omkommet ved ankomst Sykehuset Namsos i natt. Evensen var ansatt som kommunepsykolog i Namsos kommune.

Ingen flere om bord

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokka 01.43 natt til torsdag. På Lokkaskjæret i Namsenfjorden rett utenfor Namsos fant de daycruiseren godt oppe på land.

Saken fortsetter under bildet.

Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i båtulykken natt til torsdag. Han var kjæresten til Ingrid Aune.   Foto: Pål Morten Skaret / Namdalsavisa

 

Paret ble først betegnet som alvorlig skadd. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til Sykehuset Namsos.

Samtidig ble det gjort søk i området og i sjøen for å se om flere personer kunne ha vært med i båten. Klokka 04.42 meldte politiet at de avsluttet søket. Det ble konkludert med at ingen flere hadde vært med.

Kommunens yngste ordfører

Ingrid Aune kommer Hommelvik og har vært ordfører for Arbeiderpartiet i Malvik kommune siden 2015, da hun ble kommunens yngste ordfører noensinne.

Aune har tidligere vært politisk rådgiver for Ap-politiker Espen Barth Eide da han var statsråd i Forsvarsdepartementet og fulgte senere Barth Eide over i Utenriksdepartementet.

Saken fortsetter under bildet.

Ingrid Aune har vært ordfører for Arbeiderpartiet i Malvik kommune siden 2015.  Foto: Trond Nøstberg

 

Arbeiderpartiet nedtoner sin valgkamp i Trøndelag til over helgen. Arbeiderpartiet sentralt tar pause fra all valgkamp torsdag, skriver Dagbladet.

Havarikommisjonen

På en pressekonferanse torsdag ble det klart at politiet rutinemessig har opprettet sak for å finne årsaken til ulykken, og at tre vitner hittil er avhørt i saken.

Politiet har opplyst at de vet hvor de to skulle. Båten er fraktet til politihuset i Namsos hvor den vil bli grundigere undersøkt.

Havarikommisjonen kommer til ulykkesstedet fredag. De skal sammen med krimteknikere fra politiet gjøre undersøkelser både av båten og av ulykkesstedet.

Saken fortsetter under bildet.

Politiinspektør Snorre Haugdahl og etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen under pressebriefen i Namsos torsdag.  Foto: Frank Cadamarteri, Adresseavisen

 

Dag S. Liset, avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport, bekrefter at de er orientert om båtulykken.

– Vi har begynt å hente inn informasjon om ulykken, og jeg regner med at vi kommer til å være der fredag, sier han til VG.