Færre reisende over flyplassen på Værnes

Trondheim lufthavn Værnes hadde færre reisende i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

I juli måned i år reiste 4,4 prosent færre over Trondheim lufthavn Værnes enn tilsvarende måned i 2018. Innenlands var det 5,5 prosent færre reiser sammenlignet med i fjor.

– En stor medvirkende årsak til reduksjonen i antall reiser, var færre antall tilgjengelige seter til Bergen og Tromsø, opplyser kommersiell sjef Ellen Weidemann i Avinor i en pressemelding. 


 

Høyt belegg til utlandet

Antall reisende til Oslo var også lavere enn i juli i fjor, mens det var en økning til Stavanger.

Utenlandstrafikken i juli var på nivå med 2018. Denne trafikken er i stor grad sammenfallende med antall tilgjengelige seter.

– I juli måned ser vi dette spesielt på trafikken til Antalya og Alicante, som hadde en økning i antall seter og reisende. Totalt sett er det veldig god utnyttelse av rutene til utlandet, med over 90 prosent belegg, opplyser Weidemann.


 

Ved utgangen av juli i år var det 1,3 prosent færre reisende over Værnes enn på samme tidspunkt i 2018. Noe av dette skyldes SAS-streiken tidligere i år.

Marginal nedgang

Antallet passasjerer som var innom alle Avinors lufthavner i juli gikk ned med 0,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Totalt reiste 5. 091.079 passasjerer denne måneden.