Unge kvinner som tar seg tid til politikk

Fra v. Ida Vetleseter Bøe (38), Elisabet Farstad (26) og Hanne Fredrikke Bjørnstad (26) venter sine førstefødte i løpet av høsten. Alle tre ønsker å engasjere seg og bruke tid på politisk arbeid i tillegg til jobb og familie.  Foto: Trond Nøstberg

Nyheter

Tre av de unge kvinnene på Sp-lista ved kommunevalget i Malvik venter barn i løpet av høsten, men tar seg tid til valgkamp og politisk engasjement.

De vil helst ikke ha for mye fokus på at terminen nærmer seg for hver sin førstefødte. Tre av de unge kvinnene på Sp-lista venter barn i løpet av høsten, men det hindrer dem ikke i å engasjere seg i valgkamp og aktivt politisk arbeid.

Har forhåndsstemt

Den eldste, og med mest lokalpolitisk erfaring, Ida Vetleseter Bøe (38) håper å kunne være med til stemmene er talt opp, men med termin to dager etter valgdagen kan det være at hun må avbryte valgkampen.

– Jeg har forhåndsstemt for å være på den sikre siden, men håper at det vil la seg gjøre å fullføre valgkampen, sier hun.

De to andre, Hanne Fredrikke Bjørnstad (26) og Elisabet Farstad (26) har termin i siste del av november, og regner med å kunne fokusere på jobb og politikk til godt etter valgdagen.

Fra vara til fast plass

Ida har allerede skaffet seg god erfaring som fast representant i kommunestyret og medlem av Utvalg for areal og samfunnsplanlegging (Aresam) de siste årene.

Som Sp's første vara etter valget i 2015 rykket hun inn på fast plass etter at partinestor Knut Sjøvold flyttet til Trondheim og sa fra seg sine politiske verv i Malvik.

– Senterpartiet har bare kumulert ordførerkandidaten, slik at det er personlige stemmer som avgjør hvem som kommer inn i kommunestyret, forklarer Ida, som fra sin fjerdeplass på lista er svært spent på valgresultatet.

Vil bidra og påvirke

– Dersom jeg blir gjenvalgt vil jeg sette av god tid til politisk arbeid, i tillegg til jobben som lærer og småbarnsmor. Tidligere ordfører Ingrid Aune sørget for at det er lagt godt til rette for unge kvinner å engasjere seg i lokalpolitikken her i Malvik, sier hun.

Hanne Fredrikke og Elisabet er nye i partiarbeid og som listekandidater, men de vil også bruke tid på politisk arbeid.

– Nå er vi ikke med i politisk arbeid bare fordi vi er unge kvinner. Selv om vi står lenger nede på lista ønsker vi å engasjere oss i lokalpolitikken for å kunne bidra og påvirke utviklingen av kommunen. Som nye er vi tatt svært godt imot i partiet, og vi opplever å være velkommen med våre meninger og synspunkter, sier de to.