Jazzband til Kimen

Cecilie GrundtQuartet kommer til Kimen Kulturhus 22. september.   Foto: Kimen Kulturhus

Nyheter

Cecilie Grundt Quartet kommer til Kimen Kulturhus for å holde jazzkonsert i Vektersalen 22. september.

Det melder Kimen Kulturhus.

Et bredt spekter

Cecilie Grundt er en saxofonist og komponist fra Stavanger, som er utdannet fra Jazzlinja i Trondheim. I tillegg til sine egne prosjekter (blant annet Cecilie Grundt Quintet), har hun spilt med band som Trondheim Jazzorkester & Come Shine, Starlight Bigband og Bjergsted Jazzensemble.

Som komponist og bandleder har arbeidet hennes blitt beskrevet som originalt og kreativt, og som viser et bredt spekter av stilreferanser og inspirasjoner. Musikken er en smeltedigel av lyriske melodier, frie spontane partier, svingende amerikansk jazz, samtidsmusikk og folkemusikk.

Komposisjoner av Cecilie selv

Cecilie Grundt Quartet spiller originale komposisjoner av Cecilie, og består av Vigleik Storaas på piano, David Andersson på bass og Martin Mellem på trommer. Vigleik Storaas har siden 80-tallet gitt ut flere plater i eget navn, og har vunnet flere spellemannspriser. Han har spilt med internasjonale storheter som Chet Baker, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Karin Krog og Trondheim Jazzorkester. Den svenske bassisten David Andersson og Martin Mellem på slagverk har også bakgrunn fra studier ved Jazzlinja i Trondheim, og spiller med en rekke norske band.

Dette blir et møte mellom en av Norges fineste pianister og noen av de fremste unge jazzmusikerne i Trondheim, skriver Kimen kulturhus i sin pressemelding.