Venter stor trafikk på Værnes i høstferien

Høstferien byr på travle dager, også på Værnes. 

Nyheter

Høstferien er rett rundt hjørnet, og i den forbindelse er det ventet mange reisende, både til og fra Værnes.

Travle dager

Så mange som 15.000 passasjerer har Avinor regnet med at reiser både til og fra Værnes fredagen før høstferien er igang. De har noen oppfodringer å komme med i forbindelse med ferieresene.

- De travleste dagene er fredag og søndag i høstferieukene. Vår anbefaling til alle reisende er å beregne litt ekstra tid i de ukene hvor høstferien avvikles, sier avdelingssjef Terminaldrift i Avinor Trondheim lufthavn Værnes, Kristin H Sørnes i en pressemelding.


 

Effektiv sikkerhetskontroll

De mener det er flere steder man kan kjøpe seg litt tid om man planlegger reisen litt bedre, blant annet i sikkerhetskontrollen.

- Hvis alle forbereder seg før de kommer frem til slusene i sikkerhetskontrollen kan det bidra til å korte ned kø-tiden, oppfordrer Sørnes.


 

Væskebeholdere på over 100 milliliter, skarpe gjenstander, samt metallgjenstander på kroppen er derfor noe en bør unngå i sikkerhetskontrollen.

Reisetidspunkt

Tidspunktet du reiser på kan også være med på å gjøre opplevelsen på flyplassen mindre stressende, skriver Avinor videre. Antall reisende er nemlig avhengig av når på dagen du skal reise.

- Vi ser at det er en liten nedgang i trafikken midt på dagen. Det er en fin periode å komme til flyplassen. Det kan spare deg for tid og stress. Etter klokken 22 og fram mot midnatt er det også ganske rolig her på flyplassen, sier Sørnes.


 

- En annet godt tips er å reise på lørdager. Det er en undervurdert reisedag om man ønsker å unngå de store trafikktoppene. Da faller passasjertallene med en tredjedel. Kan du planlegge reisen din til lørdager, er det et godt råd fra vår side dersom du ønsker å reise på en litt mindre travel dag.