Løp etter tyver som hadde vært inne på KeyLAN

- Ine Andrea er dagens helt, sier Odin Craig Furunes, styreleder for KeyLAN. 

Nyheter

Politiet ble tilkalt da deltagere på høstLAN i Kimen ble forsøkt frastjålet mobiler, bankkort og penger onsdag i 13.20-tida.

Ungdommer på LANET varslet vaktene om at noen utenfra hadde kommet inn og tatt kontakt med dem. Etterpå merket de at de manglet mobiler og verdisaker.

Basketak

Vakt Ine Andrea Monsø løp etter de tre personene og konfronterte dem ute på gata. Da snudde den en av dem seg og gikk fysisk til angrep.

Ine Andrea Monsø forteller at hun ikke ble skadet, men at hun ble redd.

–  Jeg hadde heldigvis politiet på øret hele tiden, og visste at politiet nærmet seg. Jeg løp etter fordi jeg følte det var riktig. Som vakt føler du et ansvar. Det at noen kommer og prøve å stjele fra deltakerne på LANET er utrolig dårlig gjort, sier Ine Andrea Monsø.

Politiet kom til stedet kort tid etter og fikk stanset de mistenkte som hadde slengt fra seg mobilene i noen busker.

– Dagens helt

–  Ine Andrea er dagens helt, sier Odin Craig Furunes, styreleder for KeyLAN. Han er glad for at situasjonen kom under kontroll, og at de fire deltakerne som ble utsatt for tyveri ser ut til å få tilbake det som ble tatt.

–  En mindreårig person er pågrepet etter hendelsen, siktet for tyveri fra person på offentlig sted, opplyser operasjonsleder Svein Helgetun. Han berømmer innsatsen til vakten.

–  Den var til god hjelp, sier han.