Tre Stjørdals-Blink-spillere tatt ut på årets lag

Stjørdals-Blinks midtbanespiller Sander Erik Kartum har hatt en god sesong i 2. divisjon. Han er med på årets lag til ett av de største spillselskapene.  Foto: Anders Fossum

Nyheter

Og ytterligere tre spillere fra stjørdalsklubben er med som reserver.

Det er spillselskapet NordicBets ekspert på breddefotball, Jørgen Tjærnås, som har tatt ut sitt lag i 2. divisjon avdeling 1 sesongen 2019.

Og det er ingen overraskelse at seriemester Stjørdals-Blink og toer Kvik Halden har med til sammen sju spillere i startoppstillingen til Tjærnås. Han har funnet plass til hele tre spillere fra Stjørdals-Blink mens ytterligere tre spillere er å finne på benken.


 

Laget

Dette er årets lag i avdelingen i et 4-2-1-3-system ifølge ekspert Tjærnås:

Startoppstillingen: Håvar Jenssen (Fredrikstad) – Filip Westgaard (Kvik Halden), Vebjørn Vinje (Nardo/Stjørdals-Blink), Mads Nielsen (Fredrikstad), Albert Makiadi (Kvik Halden) – Sander Kartum (Stjørdals-Blink), Mathias Engebretsen (Kvik Halden) – Youssef Chaib (Kvik Halden) – Bob Sumareh (Egersund), Markus Naglestad (Egersund), Mats Lillebo (Stjørdals-Blink)

På benken: David Paulmin (Kvik Halden), Vegard Fiske (Stjørdals-Blink), Dardan Sæter-Mehmeti (Kvik Halden), Daniel Eid (Hødd), Marius Hagen (Fredrikstad), Ermal Hajdar (Levanger), Sivert Solli (Stjørdals-Blink), Henrik Kjelsrud Johansen (Fredrikstad), Sondre Hopmark Stokke (Stjørdals-Blink).


 

Begrunnelse

Her er Jørgen Tjærnås sin begrunnelse hvorfor han valgte de Stjørdals-Blink-spillerne som han gjorde:

Midtstopper Vebjørn Vinje:

Først en nøkkelspiller for Nardo, før han i høst bidro til å sikre opprykket med Stjørdals-Blink. I tillegg til å være en bunnsolid midtstopper har han også utmerket seg i motsatt ende av banen denne sesongen med sin fantastiske høyrefot. Har totalt sju mål i år, fire for Nardo, tre for Stjørdals-Blink, hvorav hele seks er frispark som er dundret kontant i mål. Vinje har én kamp i eliteserien for Bodø/Glimt, i tillegg til at han startet semifinalen for bodøklubben mot Rosenborg på Lerkendal i 2016. Det skal bli meget spennende å se han på nest øverste nivå kommende sesong.

Midtbanespiller Sander Erik Kartum:

Han har hatt en strålende sesong og er en av spillerne som virkelig har tatt steg for opprykkslaget i år. Viktig i det defensive arbeidet, og med sine gode og kloke løp har midtbanespilleren bidratt med åtte mål denne sesongen. En bunnsolid toveisspiller og en ordentlig klubbspiller som fortjener sjansen høyere opp i divisjonene.

Angrepsspiller Mats Størseth Lillebo:

En av flere som har tatt turen fra Ranheim til Stjørdals-Blink det siste året, og som har vært en enorm bidragsyter til opprykket.

Lillebo scoret hele 23 mål for trønderne, inkludert flere av de viktigste. Som to mål da Egersunds ble slått i en nøkkelkamp i nest siste serierunde, samt to av målene mot tabelltoer Kvik Halden i lagets 3-1-seier.

Mats Størseth Lillebo er en nådeløs avslutter, og selv om mange av målene hans kan se enkle ut, er det en kunst å være på riktig sted. Spydspissen i et giftig lag, og han har levert gjennom hele året.

På benken

Midtstopper Vegard Fiske:

Kaptein og leder i forsvaret til seriemesteren. Fiske har holdt et høyt nivå for Stjørdals-Blink siden han kom fra Ranheim i 2015. Sammen med Bjørnar Hove i vår og Vebjørn Vinje i høst har han dannet et bunnsolid stopperpar. Scoret det viktige målet i 1-1-kampen mot Kvik Halden på bortebane og fikk æren av å sette inn sesongens siste mål i festen mot Sola i siste serierunde.

Midtbanespiller Sivert Solli:

Solli kan spille både på midtbanen og på kant. Lille, løpssterke Solli spilte åtte kamper på øverste nivå sist sesong, og har vært en strålende og viktig tilvekst for Stjørdals-Blink i år. En av flere som bidro til å heve laget fra en nedrykkskandidat til et overraskende opprykk.

Angrepsspiller Sondre Hopmark Stokke:

En av norsk fotballs mest utpregede målscorere de siste sesongene. 162 mål på nivå tre og fire de siste åtte sesongene er massive tall for Stokke. Målsniken noterte seg for 15 av dem i 2019-sesongen. Strålende i vår og i avslutningen, men en rekke med sju kamper uten mål i sommer er med på å gjøre at det «bare» blir benken på årets lag.