- Vi ønsker å sette folk i adventsstemning

Siri Schnell Juvik, Trine Mette Uthus, Jon Uthus og Åshild Mundal er sangsolister under adventskonserten «Måne i advent».  Foto: Frank Skaufel

Nyheter

I 2009 startet avdøde Kjersti Vist Heide et prosjekt, der en rekke lokale musikkere fikk i oppgave å tonesette Ivar Haugens dikt. Det resulterte i en rekke melodier og til en slutt en plate, som fikk navnet «Måne i advent». Musikken har blitt presentert en rekke ganger tidligere, og nå er det klart for en ny konsert.

Siste søndag i november blir det gjenhør med musikken som har 10-årsjubileum dette året.


Stemningsfullt i og utenfor kirka

Lånke Musikkforening sørget for nok en stemningsfull adventskonsert.


- Dette er ingen minnekonsert over Kjersti og Ivar, men vi skal selvsagt minnes de under konserten i Værnes kirke. Men dette er først og fremst en fin start på adventstiden, sier Jon Uthus, som får med seg Siri Schnell Juvik, Åshild Mundal og kona Trine Mette som sangsolister.

Bandet er stort sett de samme som er på scenen når Jonne & Dæm spiller, og det betyr at Jan Inge Tjørhom, Arne Skognes, Odd Halvor Moen, John Oddstein Aune og Vegard Hasfjord har ansvaret for det musikalske denne kvelden.


JuleDékor i Meråker kirke

For mange meråkerbygg er det blitt en årviss tradisjon. Hver advent innledes med julekorkonsert med fullsatt kirkerom i fjellbygda.


Det er nå to år siden sist gang konserten ble spilt sist gang. Uthus håper at konserten senere i november vil sette folk i stemning, og føler seg sikker på at konserten vil røre noen også.

- Diktene til Ivar Haugen gir muligheter til ettertanke. Og så må du få med at vi skal med oss barna på konserten. I år er det 3. trinn ved Lånke skole som er spurt om å være med på en av sangenen, sier Jon Uthus.