Emil spurtet inn til 2.plass

Emil Iversen viste storform på jaktstarten i finske Ruka.

Emil Iversen inn til 2. plass i Finnland.   Foto: NTB/Scanpix

Nyheter

- Jeg var i kjempeform i helgen, og har fått en meget god start på sesongen. Jeg tror de som har fulgt meg opp i sommer og høst nå ser at jeg har forbedret meg i skøyting, sier Iversen til NRK, like etter at han ble klokket inn på andreplass bak Johannes Høsflot Klæbo etter 15 kilometer jaktstart under minitoren i finske Ruka.

Andreplassen sammenlagt i Finland gir Iversen forhåpninger om å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Jeg har som mål å gi Johannes kamp om sammenlagtseieren, sier Iversen, til NRK.

Sammen med Niskanen

Emil Iversen gikk ut 16 sekunder bak sammenlagtleder Johannes Høsflot Klæbo på 15 kilometer jaktstart, som var avslutningsdistansen på minitouren i Ruka.

Sammen med Ivo Niskanen dannet Iversen et par, og lå mellom 16 og 20 sekunder bak ledende Klæbo første halvdel av distansen. Etter 8,6 kilometer dro Iversen til og avstanden krympet til ti sekunder. 

Norsk-finsk duell

Etter ti kilometer ble det etablert en trio, og avstanden bakover til forfølgerne var på 50 sekunder. Dermed utviklet sammenlagtseieren seg til en duell mellom Norge og Finland, og hvor de to beste spurterne var norske.

Niskanen forsøkte å gå fra Iversen og Klæbo halvannen kilometer før mål, men inn mot oppløpet var trioen fortsatt samlet.

I spurten kunne ingen gjøre noe med Klæbo, men Iversen holdt godt følge og kom kun inn kun 1,8 sekunder bak med god margin bakover til Niskanen.