Nå håper Jan Thomas Jenssen å få gå i Davos

Jan Thomas Jenssen viser storform og håper å få gå 15 kilometer friteknikk i Davos om snaue to uker.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix (Arkiv)

Nyheter

Jan Thomas Jenssen ledet fra start til mål på 15 kilometeren under norgescupløpet på Gålå. Nå håper 23-åringen å få gå den samme distansen i Davos om snaue to uker.

Han er garantert en plass på den nasjonale kvoten til helgens verdenscup i Lillehammer etter 4. plassen på Beitostølen og seieren på Gålå.

– Jeg har som mål å få gå i Davos helgen etter Lillehammer, men jeg vet ikke hvilke vurderinger landslagsledelsen vil gjøre. Trolig må jeg vise meg frem på Lillehammer før jeg eventuelt får vite om jeg kan stille i Davos, sier 23-åringen fra Hommelvik.

Ledet fra start

Jenssen visste på forhånd at mange regnet han som den største favoritten foran 15-kilometeren på Gålå. Etter oppvarmingen visste han at det kunne gå bra.

– Jeg følte meg pigg på oppvarmingen, og under løpet ledet jeg fra start til mål. På toppen av løypa var avstanden 18 sekunder, men jeg fikk det litt mot slutten og vant med 5,5 sekunder, sier han.

Vebjørn Turtveit og Gaute Kvaale besatte de to andre podieplassene på Gålå.

Skal trene forsiktig

Jenssen skal oppholde seg i Trondheim de neste dagene, og håper på gode snøforhold i Bymarka frem til Lillehammer. I tillegg skal han passe på ikke å bli for ivrig.

- Jeg skal ikke gjøre som i fjor å overvurdere meg selv og trene for hardt. Jeg skal helle ikke ligge på sofaen, men det blir viktig å finne balansen i treningen fremover, sier han.