Tilbyr julebord for alle

– Ingen skal synes det er ekkelt å komme hit til Egon på julebord 9. desember, sier (fra venstre) leder ved Stjørdal Frivilligsentral, Siri Bones, daglig leder ved Egon Stjørdal, Line Eidem, og regionbanksjef i SpareBank 1 SMN, Lill Bente Mæhla Totland. 

Julebordet blir ikke et lukket arrangement

Nyheter

–Vi arrangerte julebord på julaften i fjor, men i år skal vi ha det 9.desember, sier Line Eidem som er daglig leder ved Egon i Stjørdal.

I tre timer fra klokken 16 arrangerer Egon i Stjørdal i samarbeid med Stjørdal Frivilligsentral og SpareBank 1 SMN julebord for barnefamilier og enkeltmennesker som trenger noen å feire jul sammen med.

–Egon står for julemat, pizza og drikke, mens SpareBank 1 ordner med gaver i hovedsak til barna, så det dukker nok opp en julenisse, sier Eidem.

Hun forteller at responsen fra i fjor var helt fantastisk.

–Jeg satt igjen med bare en god følelse etterpå, sier hun.

Åpent arrangement

Dato for årets julebord er flyttet fram til 9. desember for å ikke krasje med Frivilligsentralens eget arrangement i Fosslia Fjellhall på julaften.

–I fjor hadde vi over 280 gjester på «Jul for alle» i Fjellhallen, sier Siri Bones som er leder ved Stjørdal Frivilligsentral.

Nå tenker de å nå ut til ei ny gruppe som gjerne skulle hatt et julebord å gå til, noe positivt som mange andre også får opplevd.

–Julebordet blir ikke et lukket arrangement denne gang, men blir åpent for andre også, sier hun.

Egon reserverer 70 plasser til arrangementet. Ryktene sier at julenissen tar med gaver til de andre barna også.

Samfunnsengasjement

Dette er et arrangement SpareBank 1 SMN og Egon, gjør enkelte steder. Ettersom fjorårets førstegang ble såpass godt mottatt, gjentar SpareBank 1 det i år også.

Ei Facebook-gruppe med mulighet for påmelding er det regionbanksjef i SpareBank 1 SMN, Lill Bente Mæhla Totland, som ordner.

–For SpareBank 1 sin del er det julegaver og bistand ved gjennomføringen, sier hun.

Det er ansatte i banken, i EM1 og SpareBank 1 SMN Regnskapshuset, som bidrar personlig med julegaver til barna.

–Dette er med og understøtter vårt samfunnsengasjement og ønsket om å bidra til at lokalmiljøet er et godt sted å bo i. Det er også en fin måte å skape samarbeid på tvers mellom nærlingslivsaktører, kommune og frivillighet, sier Mæhla Totland.